Zoeken

10 jaar Scrambler: Ducati lanceert gelimiteerde 10 Anniversario Rizoma Edition

21 oktober 2024
Het is dit jaar exact 10 jaar geleden dat de Scrambler bij Ducati een nieuw leven in werd geblazen als nieuw 2025 model. Reden voor de Italianen om daar op passende wijze bij stil te staan in vorm van de gelimiteerde Scrambler Ducati 10° Anniversario Rizoma Edition, waarmee ook de samenwerking met Rizoma moet worden onderstreept.

Hoewel in het uitgebreide accessoirepakket van de Scrambler al vanaf het begin onderdelen van Rizoma terug zijn te vinden - al dan niet voorzien van een Ducati-logo - is het voor het eerst dat Ducati Rizoma onderdelen bij een Scrambler productiemodel hebben toegepast. 

De Scrambler Ducati 10° Anniversario Rizoma Edition is volgens de Italianen een echt Ducati-collector's item, die de moderne, stilistische en inclusieve visie van het Land of Joy nog verder pusht. Geproduceerd in een gelimiteerde serie van slechts 500 stuks en uiteraard elk van het unieke volgnummer voorzien.

Elk detail dat door Rizoma onder de loep is genomen voor deze Ducati Scrambler, te beginnen met de Metal Rose-afwerking, maakt deel uit van een algehele visie waarin "de kracht en het belang van de accessoires en individuele chromatische details het uiterlijk van de motor en de verbinding met zijn rijder completeren en versterken", en een definitief ontwerp met grote impact vormen. Zo beweert Ducati.

Nog zo'n fraaie marketingkreet: "Het concept van zelfexpressie, dat altijd een fundamentele waarde van Ducati Scrambler is geweest, krijgt een andere betekenis in het geval van deze Rizoma Edition, en wordt een element dat de levensstijl van zijn eigenaar completeert, communiceert en verbetert."

De kleurstelling, gedefinieerd door Rizoma in samenwerking met de Centre Stile Ducati, is gebaseerd op de chromatische balans van Stone White, zwart en Metal Rose. De tank, het motorblok, het rijwielgedeelte en details zoals de bar-end spiegels of het uitlaatsysteem moeten volgens Ducati elegantie uitdrukken dankzij de kleur zwart, die een basis wordt, bijna een achtergrond om de details in Metal Rose te benadrukken - deksels, voetsteunen, windscherm - en een contrast te creëren met het Stone White van de tankcover en het sportieve spatbord.

De Scrambler Ducati 10° Anniversario Rizoma Edition wordt zo een waar beeldhouwwerk waarvan de driedimensionaliteit wordt versterkt door nieuwe en verfijnde kleurencombinaties, waarmee een nieuwe mijlpaal wordt gecreëerd in de Scrambler-reis naar de wereld van kunst en design.



Andrea Ferraresi, directeur Strategie en Centro Stile Ducati: 
"Rizoma is erin geslaagd de moeilijke taak om Scrambler opnieuw te interpreteren en tegelijkertijd de essentie ervan onveranderd te houden. Ik was getroffen door de formele nauwkeurigheid, de aandacht voor detail en de netheid van de behandeling, inclusief de kleur, die Rizoma heeft verwerkt in het concept dat vervolgens deze feestelijke versie van het tienjarig jubileum van Scrambler werd."


Fabrizio Rigolio, bekend als de "aluminium kleermaker", is de Creative Director en oprichter van Rizoma. Met zijn sartoriale benadering, geïnspireerd door mode, heeft hij een nieuwe taal geïntroduceerd in de wereld van motorfietsen, waar stijl en technologie samensmelten in een unieke ervaring. Het Scrambler Ducati 10° Anniversario Rizoma Edition-project belichaamt deze visie en verheft de motorfiets tot een kunstwerk dat de ziel van de persoon die erop rijdt weerspiegelt. "Deze Scrambler is anders dan de anderen. Hij is opgedragen aan de 500 die durven, die verder kijken, die een onuitwisbare indruk willen achterlaten."