Zoeken

Ducati viert 30e verjaardag 916 tijdens WDW 2024

18 juli 2024
Ducati is klaar om de dertigste verjaardag van de legendarische 916 familie te vieren tijdens de World Ducati Week 2024 door middel van een reeks speciale activiteiten, waaronder de lancering van de eerste officiële tellingen van de 916, 996 en 998 modellen.

Het WDW, gepland van 26 tot 28 juli op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, is een evenement dat is opgezet met het doel om alle essentie van Ducati te concentreren en is volgens de Italianen dan ook het perfecte scenario voor de viering van deze motorfamilie waarmee ontwerper Massimo Tamburini zich onsterfelijk heeft gemaakt. 

De Ducati 916 is het model dat de geschiedenis van de Italiaanse fabrikant uit Borgo Panigale heeft veranderd. Een waar icoon van design en racen, dat nog steeds wordt beschouwd als het embleem van schoonheid toegepast op twee wielen en dat, samen met zijn directe afstammelingen 996 en 998, de meest succesvolle familie van klassieke superbikes ooit vertegenwoordigt met 121 raceoverwinningen, 8 wereldtitels voor constructeurs en 6 wereldtitels voor rijders in WorldSBK op naam.

Tijdens de drie dagen dat de World Ducati Week wordt gevierd, wordt de dertigste verjaardag van de 916 gevierd in een tentoonstelling die toegankelijk is voor alle deelnemers met de titel "Ducati 916: de essentie van het Ducati DNA". Deze tentoonstelling schetst de geschiedenis van de familie in een verhalende museumreis aan de hand van enkele legendarische modellen. 

Er zullen productiemotoren te zien zijn die de hoofdrol hebben gespeeld in de Superbike-wereldtitels die Ducati tussen 1994 en 2002 heeft gewonnen, naast enkele bijzonder belangrijke wegmodellen, zoals de eerste "916 Senna" en de 916 die toebehoorde aan ontwerper Massimo Tamburini (voor deze gelegenheid beschikbaar gesteld door de familie Tamburini).

Met als doel het historische erfgoed te bewaren en het unieke karakter van deze klassieke superbikes te versterken, begint in Misano de eerste officiële telling van de 916-familie en worden alle Ducatisti-eigenaars van 916/996/998-modellen uitgenodigd om het eigendom van hun motorfiets te certificeren. 



De certificering geeft toegang tot een speciaal programma voor WDW2024 met de unieke mogelijkheid om als hoofdrolspeler enkele initiatieven te ervaren die zijn ontworpen om hulde te brengen aan dit sporticoon. Deze omvatten een unieke kans om deel te nemen aan een feestelijke activiteit op het circuit samen met de legendes Troy Bayliss en Carl Fogarty, speciale circuit-sessies, exclusieve toegang tot het terras van de tentoonstelling "Ducati 916: de essentie van Ducati DNA" tijdens de Lenovo Race of Champions en de verzending van een holografische sticker om deelname aan de telling te certificeren.

De certificeringsactiviteiten voor 916/996/998 eigenaren zullen ook doorgaan in de maanden na de World Ducati Week, waardoor iedereen die het bezit van een van deze modellen certificeert exclusieve digitale content ontvangt en deelneemt aan een aantal unieke ervaringen die in de loop van het jaar geleidelijk onthuld zullen worden. De officiële telling stelt Ducati in staat om de geschiedenis van deze motorfietsen te documenteren, direct contact te leggen met de eigenaren en een directe lijn te waarborgen die in staat is om erkenning en viering te stimuleren in toekomstige generaties.

De meest effectieve manier om deel te nemen aan de telling is via de MyDucati App, door je klassieke superbike toe te voegen aan de "Digital Garage" en de benodigde documentatie te uploaden. Op WDW2024 zal het mogelijk zijn om deze handeling persoonlijk uit te voeren in een speciaal gedeelte van de paddock, naast de parkeerplaats die gereserveerd is voor 916/996/998 modellen.

De viering van de 30e verjaardag van de 916 tijdens de World Ducati Week maakt deel uit van het meest uitgebreide activiteitenprogramma ooit met unieke en niet te herhalen evenementen die worden gecombineerd met andere doorlopende ervaringen op alle drie de dagen van het evenement.



Tickets om deel te nemen aan de twaalfde editie van WDW zijn te koop op de Ducati.com website. Er zijn verschillende toegangsformules beschikbaar voor Bikers (met motor) en voor Visitors (zonder motor of als passagier), voor één dag of voor alle drie de dagen. Beide passen geven toegang tot de openbare ruimtes van het evenement, met de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan vele activiteiten: van wedstrijden tot diepgaande momenten met Ducati ingenieurs, ontwerpers en experts, tot signeersessies met de rijders.

Aan deze toegangsformules is het nieuwe ticket voor "La Notte dei Campioni" ("De Nacht van de Kampioenen") toegevoegd, dat toegang geeft vanaf 15.00 uur op zaterdag voor de Lenovo Race of Champions met de mogelijkheid om tot het einde van de avond te blijven om feest te vieren. Om alle opties te ontdekken, kun je de speciale sectie op de Ducati website bezoeken.