Zoeken

Vergelijk: Kawasaki Z400 vs. KTM 390 Duke

Conclusie

13 augustus 2019

Dat de ene kleine Naked niet de andere is, tot die conclusie waren we in 2015 al gekomen toen we de Z300 en 390 Duke in de Spaanse Costa Brava naast elkaar hadden gezet. Twee Nakeds waarmee KTM en Kawasaki elk op het uiterste van de mogelijkheden waren gaan zitten, twee tegenovergestelde windrichtingen. 

Als we vier jaar later exact hetzelfde spel nog eens overdoen wordt ons snel duidelijk dat in die tijd er niets is veranderd. En tegelijkertijd heel veel. Zowel KTM als Kawasaki hebben beide hun Naked naar een beduidend hoger niveau getild, wat zich bij de Oostenrijkers heeft vertaald naar een 390 Duke die nóg sportiever en nóg meer premium is, waar de Japanners de Naakte Z nóg praktischer hebben gemaakt, met een blok dat over de hele linie sterker en een brok souplesse is. 

Wat sportiviteit betreft gaan de punten ditmaal opnieuw naar de KTM, maar hoezeer de fiets me ook aanspreekt en hoe heerlijk de respons als je een bochtige bergweg afknalt, toch vrees ik dat mocht ik moeten kiezen, ik met de Z400 naar huis zou gaan. Omdat het niet alle dagen feest kan zijn en je soms ook gewoon chill een blokkie om wilt gaan. En dan is ineens die Z400 toch het beste pakket.