Zoeken

Test: Honda CBF600S ABS

Just fit

24 juni 2004
Inhoudsopgave
Test: Honda CBF600S ABS
Just fit
ABS
Multi-functioneel
Compleet
Conclusie
Nakaarten
Technische gegevens

Honda CBF600F

Kwamen we bij de test met de Honda Transalp al de mogelijkheid tegen om het zadel te verlagen, bij de CBF600 gaat Honda nog een stapje verder en zijn er verschillende onderdelen instelbaar. VHonda CBF600Foor dit concept is de naam "just fit" toegepast. Vergelijkbaar met een "one size fits all" kledingstuk, ongeacht je postuur moet het goed zitten.

Drie standen
Het zadel is in drie standen verstelbaar. De uitgangspositie is een zithoogte van 785 mm, maar dat kan 15 mm verhoogd of verlaagd worden. Wanneer je het zadel in hoogte verstelt, verschuift het ook gelijk 10 mm naar voren of naar achteren. Het verstellen geschiedt door zes boutjes los te maken en het zadelframe in andere openingen vast te maken. Alhoewel dit gemakkelijk zelf te doen is, staat in het boekje dat het moet worden uitgevoerd door een Honda dealer. Dit blijkt ook uit het meegeleverde gereedschapsetje. Er is een inbussleutel aanwezig om de éérste twee boutjes los te maken zodat je de voorbuddy kunt verwijderen, maar om de overige boutjes los te maken hHonda CBF600Feb je een andere maat inbus nodig die niet in het gereedschapsetje zit. Hierdoor zit alleen onder de duozit bagageruimte en dat is aan de magere kant. Er is wel een ruimte voor een Honda U-beugelslot, maar met het gereedschapsetje erbij blijft er nog maar weinig bergruimte over. De zekeringen zitten er ook, dus die zijn gemakkelijk te bereiken.

Twee standen
Het ruitje is ook verstelbaar. Hierbij is er keus uit twee standen, die 50 mm van elkaar verschillen. Verstellen is een kwestie van vier kruiskop schroeven losdraaien en het ruitje in de gewenste positie plaatsen. De derde instelmogelijkheid is het stuur. De bevestigingspunten van de stuurhelften zijn 180º te draaien. Het stuur komt hierdoor 10 mm verder naar voren te staan. Deze optie is vooral gunstig voor langere bestuurders. De laatste instelmogelijkheid hebben wij niet uitgeprobeerd. Het was voor ons niet nodig en zeker voor het stuur is het toch wel belangrijk voor de veiligheid dat het bevestigen goed gebeurt. Daarom geeft Honda ook aan dat de instelmogelijkheden door een dealer moeten worden uitgevoerd. De fabrikant gaat er van uit dat wanneer de motor is afgesteld op de bestuurder, dit ook niet meer hoeft te worden veranderd.