Zoeken

Yamaha verlengt contract met Locatelli

24 mei 2023
Yamaha Motor Europe heeft het contract met Andrea Locatelli verlengd. De voormalig WK Supersport wereldkampioen heeft getekend tot eind 2025. Wie zijn nieuwe teamgenoot wordt is nog niet bekend.

 

Het zat er wel aan te komen. Na sterrijder Toprak Razgatlioglu kwijt te zijn geraakt was Yamaha er alles aan gelegen om tweede rijder binnen het Pata Yamaha Prometeon WorldSBK Team Andrea Locatelli meteen vast te leggen. 

Na zijn debuutjaar het WK Supersport met 12 overwinningen uit 15 races te hebben gedomineerd maakte de 26-jarige Italiaan in 2021 meteen de overstap naar het Pata Yamaha with Brixx WorldSBK team, stond al in Assen op het podium en eindigde zijn debuutjaar met vier podiums in totaal op de vierde plaats en werd tot Rookie of the Year gekroond.

Zijn tweede seizoen verliep een stuk moeizamer, maar dit jaar lijkt Locatelli zijn Mojo te hebben gevonden. Met vijf podiums in de eerste vier ronden staat Locatelli derde in de strijd om de wereldtitel, op 34 punten van zijn teamgenoot en 33 punten voor Jonathan Rea en heeft bewezen zich met drie wereldkampioenen te kunnen meten.Andrea Dosoli: Road Racing Manager, Yamaha Motor Europe
“Het doet me een groot genoegen om aan te kondigen dat we nog twee jaar zullen doorgaan met Andrea Locatelli, in lijn met Yamaha's visie om talent te koesteren en een langdurige relatie met onze rijders aan te gaan. 

Onze reis met Andrea begon in 2020 toen hij het WK Supersport domineerde aan boord van onze R6, maar zijn prestatie in 2021, toen we hem naar WorldSBK brachten, was even indrukwekkend en eindigde het seizoen als vierde en als rookie van het jaar. 

We hebben Andrea volwassen zien worden als rijder, voortdurend zien groeien tot het punt waarop hij nu een van de sterkste in de serie is. Hij heeft laten zien dat hij in staat is om weloverwogen technische beslissingen te nemen tijdens het testen, terwijl zijn vastberadenheid in de korte races wordt geëvenaard door zijn intelligente management van de langere hoofdraces. 

Dit zijn allemaal goede signalen en dit heeft ons ervan overtuigd dat we samen verdere stappen kunnen zetten en in de toekomst nog betere resultaten kunnen behalen. Namens Yamaha, maar ook namens mij persoonlijk, wil ik Andrea bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen.”Andrea Locatelli: Pata Yamaha Prometeon WorldSBK-team
“Mijn doel was om door te gaan bij Yamaha, dus ik ben erg blij dat ik voor nog eens twee jaar heb getekend. Een van de beste dingen aan Yamaha zijn de mensen die in mij geloven, te beginnen met Eric de Seynes, Paolo Pavesio en Andrea Dosoli, maar ook Riccardo Tisci en alle ingenieurs en technici die zo hard werken om mij de best mogelijke motor te geven. 

Hetzelfde geldt voor het team. Sinds ik in WorldSBK aankwam, heb ik ongelooflijke steun genoten van Paul Denning en Andrew Pitt, en iedereen die bij het project betrokken was. Alles bij elkaar hebben we een aantal goede resultaten behaald, maar wat nog belangrijker is, we hebben zij aan zij een pad bewandeld waardoor ik me steeds zelfverzekerder voel. 

We hebben op veel gebieden nog ruimte voor verbetering, maar ik geloof echt dat we met zo'n goede relatie samen sterker zullen worden. Als consistentie de sleutel is, zoals ze zeggen, dan denk ik dat we met deze uitbreiding de basis hebben gelegd voor een mooie toekomst.”