Zoeken

Toprak Razgatlioglu tekent voor BMW Motorsport

22 mei 2023
Het bericht van de exit met Yamaha was nog maar net naar buiten gebracht of BMW Motorsport kondigt de komst van Toprak Razgatlioglu aan. De 2021 wereldkampioen rijdt het volgend seizoen voor het ROKit BMW Motorrad WorldSBK Team, maar wiens plaats hij inneemt is niet bekend gemaakt.

 

Nadat eerder vandaag het officiële nieuws naar buiten werd gebracht dat Toprak Razgatlioglu het komende seizoen Yamaha gaat verlaten kon het haast niet anders dan dat diens manager Kenan Sofuoglu een overeenstemming met BMW Motorrad had bereikt. 

De meervoudig WK Supersport wereldkampioen had Yamaha tot Barcelona de tijd gegeven om met een betere deal te komen dan ze hadden gedaan, en daarna met andere partijen in gesprek te zullen gaan. Kenan had echter ook aangegeven niet met HRC in gesprek te zullen gaan, terwijl het Aruba.it Ducati team geen interesse had om twee kampioenen in één team onder te brengen.

Bleven dus over Kawasaki en BMW, waarbij dat laatste merk over zeer diepe zakken beschikt en er alles aan is gelegen om door te breken in het WorldSBK. Probleem voor BMW Motorrad is wel dat Michael van der Mark al een contract voor 2024 heeft en dat Scott Redding tot 15 juli een optie heeft om zijn contract tot 2025 te verlengen. 

Het contracteren van Toprak doet vermoeden dat Scott Redding zijn contract niet zal verlengen. De 30-jarige Brit heeft zich dit seizoen al meermaals negatief uitgelaten over de M 1000 RR, en heeft zelfs de boude uitspraak gedaan dat BMW er meer belang aan hecht om motoren te verkopen dan wereldkampioen te worden. Daarmee insinuerend dat de M 1000 RR veel meer een marketingtool was dan een winnende WorldSBK machine. 

Dr. Markus Schramm, hoofd van BMW Motorrad:
"Welkom bij de BMW Motorrad Motorsport-familie, Toprak Razgatlioglu. We zijn verheugd hem volgend seizoen te verwelkomen in ons WorldSBK fabrieksteam. Ik ben erg trots dat Toprak heeft gekozen voor BMW Motorrad. Dit is een toekomstgerichte stap voor ons project en een sterk engagement van BMW Motorrad Motorsport in WorldSBK.”

 
Marc Bongers, BMW Motorrad Motorsport Director: 
“Toprak is ongetwijfeld een van de beste rijders op dit moment, wat hij bewees door de wereldtitel van 2021 te winnen. Hij is niet alleen een snelle motorcoureur, hij is ook een geweldige persoonlijkheid naast de baan. We zijn ervan overtuigd dat Toprak zich snel zal nestelen in de BMW Motorrad Motorsport-familie. We kijken uit naar onze samenwerking en naar onze toekomst samen.”