Zoeken

Teampresentatie Aruba.it Racing - Ducati: Bautista kiest voor #1

23 januari 2023
In de besneeuwde Madonna di Campiglio in de Dolomieten heeft Ducati tijdens een gezamenlijke persconferentie met het Ducati Lenovo Team MotoGP het Aruba.it Ducati WorldSBK Team gepresenteerd. Alvaro Bautista rijdt dit seizoen met startnummer #1.

Het afgelopen jaar is het meest succesvolle jaar voor Ducati geweest in de motorsport, voor het eerst in de geschiedenis werd zowel in het WK Superbike als de MotoGP de Triple Crown binnengehaald, de rijderstitel, constructeurstitel en de teamtitel. 

Voor Ducati was het de eerste wereldtitel in het WK Superbike sinds Carlos Checa in 2011, de allereerste wereldtitel met de Panigale en de eerste met de V4. De voorganger van de V4, de Panigale R is trouwens de enige V-twin waarmee Ducati geen wereldtitel heeft behaald. 

Tijdens de presentatie werd onder het toeziend oog van alle sponsoren, lokale autoriteiten, belangrijke gasten en media het doek gelicht van de nieuwe Panigale V4 R, die voor modeljaar 2023 een aantal vernieuwingen is ondergaan. Net als afgelopen seizoen zijn Alvaro Bautista en Ruben Rinaldi de rijders in het fabrieksteam.  

Het grootste verschil met de machine van vorig jaar zat 'm in het startnummer van de machine van Alvaro Bautista, die net als Pecco Bagnaia in de MotoGP zijn eigen vaste startnummer heeft ingeruild voor de prestigieuze #1. Toprak Razgatlioglu slaagde er het afgelopen jaar niet in zijn #1 te verdedigen, maar voor hem slaagde Jonathan Rea daar maar liefst 5x wel in. 

Het Aruba.it Racing - Ducati team reist morgen al weer af naar het circuit van Jerez de la Frontera in het zuiden van Spanje, waar op woensdag de allereerste pre-season test na de winterstop zal plaatsvinden, gevolgd door nog een 2-daagse test op het circuit van Portimao op 31 januari en 1 februari. De eerste race staat voor 24-26 februari op Phillip Island gepland, traditioneel voorafgegaan door de enige officiële 2-daagse WorldSBK test. Claudio Domenicali (CEO van Ducati Motor Holding)
"Vandaag beleven we weer een opmerkelijk moment voor Ducati. Voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf lanceren we samen zowel de officiële MotoGP- als de WorldSBK-teams, het Ducati Lenovo Team en het Aruba.it - Racing Ducati-team. 

Samen het racen hervatten is een prachtige manier om de waarde en vaardigheden te vieren van het beste Ducati Corse-team ooit, wiens dagelijkse werk ons naar de top van de wereld heeft gebracht. Na de ongelooflijke successen van het afgelopen raceseizoen fascineert de uitdaging om onszelf opnieuw te bevestigen. Ik ben blij dat het begint op een locatie als Madonna di Campiglio, een perfecte uitdrukking van de "Made in Italy" waarvan we trotse ambassadeurs zijn. 

Ducati is een merk dat zich onderscheidt door stijl, prestaties en technologie, waar passie voor racen een centraal element is. Werken terwijl je hebt plezier maakt deel uit van onze filosofie. Het voegt waarde toe aan wat we doen en stelt ons in staat om ons nog meer in te zetten door vermoeidheid beter te beheersen. De schoonheid en kansen van de bergen die ons verwelkomen zijn de perfecte gelegenheid banden om de verplichtingen van het presentatie-evenement te combineren met momenten van puur genot om ons de juiste energie te geven voor de start van het seizoen."Luigi Dall'Igna (Directeur Generaal van Ducati Corse)
“2022 is een ongelooflijk jaar voor ons geweest. Alvaro en het Aruba.it Racing – Ducati team hebben alles gewonnen wat er in het WorldSBK kon worden bereikt, waardoor de constructeurs-, rijders- en teams-wereldtitels die al zoveel jaren ontbraken, naar Bologna werden teruggebracht. 

Deze successen vormen dit jaar een bron van motivatie voor ons. Het doel is niet alleen onszelf te herhalen, maar ook onszelf te overtreffen. Het zal duidelijk niet gemakkelijk zijn. Het niveau van het op productiemotoren gebaseerde wereldkampioenschap stijgt seizoen na seizoen, zoals de ongelooflijke duels en verhitte gevechten van vorig jaar hebben aangetoond, en 2023 zal niet minder zijn! 

We zijn klaar voor een nieuwe spannende uitdaging, wetende dat we opnieuw zullen kunnen rekenen op de winnende combinatie van regerend wereldkampioen Alvaro Bautista en onze Panigale V4 R machine, maar ook op Michael Ruben Rinaldi in zijn derde seizoen bij het fabrieksteam. We kunnen niet wachten om aan het nieuwe seizoen te beginnen om de drie wereldtitels te verdedigen.”Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati #1)
"We hebben een nieuwe uitdaging voor ons. Na een fantastisch seizoen waarin we met Ducati wonnen in zowel Superbike als MotoGP, wordt 2023 onvermijdelijk een moeilijk jaar. Racen met de nummer 1 betekent in feite dat ons doel alleen kan worden één: om te winnen. We zullen veel druk hebben, maar tegelijkertijd moeten we kalm blijven, proberen te werken met hoge concentratie maar ook met sereniteit. We zullen een nieuwe fiets hebben en zelfs als hij niet veel anders is dan de 2022 versie, is het werk dat we voor aanvang van het seizoen kunnen doen cruciaal zijn: we moeten alle details fiksen die ons in staat stellen de beste prestaties te halen.

Ik wil ook een gedachte aan alle Ducatisten richten: ik ben erg trots op al onze fans die ons vorig seizoen hebben gevolgd, en ik hoop dat met het resultaat dat we hebben bereikt, er in 2023 nog meer zullen zijn die ons ondersteunen op circuits over de hele wereld. Ik ben een Ducatista en ik heb het geluk dat ik de kleuren van het Aruba.it Racing - Ducati team mag verdedigen."

 

Michael Rinaldi (Aruba.it Racing - Ducati #21)
"Ik begin met veel enthousiasme aan dit nieuwe avontuur. Samen met mijn team hebben we de afgelopen twee jaar altijd vooruitgang geboekt en zijn we erin geslaagd om onze resultaten te verbeteren. Als team hebben we vorig seizoen de drie titels gewonnen en dit betekent dat het pakket erg sterk is. 

Tijdens de winter hebben we de punten geanalyseerd waarop we ons moeten concentreren om ons te verbeteren en competitief te zijn voor de titelrace. Ik heb de afgelopen weken veel gewerkt en zal dat met grote toewijding blijven doen als omdat ik altijd mijn maximale potentieel wil kunnen laten zien. Er komen veel nieuwe dingen aan, ook op de motor, dus ik kan niet wachten om te beginnen. Ik wil Aruba en Ducati bedanken voor de kans om op deze prachtigePanigale V4 R te mogen rijden en deel uit te maken van zo'n ambitieus team."