Zoeken

Remy Gardner in 2023 naar GRT Yamaha WorldSBK

15 september 2022
Remy Gardner maakt het volgende seizoen de overstap naar het WK Superbike. De 2021 Moto2 wereldkampioen is deze week tot overeenstemming gekomen met Yamaha, dat hem in het GYTR GTR Yamaha WorldSBK Team onderbrengt waar hij de plaats inneemt van Garrett Gerloff.

Yamaha Motor Europe is verheugd aan te kondigen dat Remy Gardner vanaf 2023 deelneemt aan het het WK Superbike met Yamaha, nadat deze week een akkoord werd bereikt met de 24-jarige Australiër.

Gardner heeft een succesvolle carrière achter de rug in de Grand Prix-paddock, die begon met drie wildcards in de Moto3 in 2014. Nadat hij het jaar daarop zijn eerste volledige seizoen had voltooid, maakte de Australiër indruk tijdens zijn Moto2 als vervangende rijder in Barcelona, ​​​​waarna hij de rest van het seizoen voor dat team bleef rijden.

De jaren daarna werd Gardner een consistente puntenscorer in de Moto2, maar het zou duren tot Argentinië 2019 voordat zijn eerste podium een feit was. In 2020 groeide hij door en scoorde vier podiumplaatsen, waaronder een verbluffende eerste overwinning vanaf pole position in de laatste race van het seizoen op Portimão.

In 2021 stond er geen maat op Gardner. De coureur uit Sidney finishte elke race in de top 10, stond in totaal 12 keer op het podium, waarvan vijf op de hoogste trede en werd met slechts 4 punten verschil op teamgenoot Raul Fernandez tot wereldkampioen gekroond, waarna hij samen met Fernandez de overstap maakte naar Tech3 in de MotoGP.

Hoewel Gardner in zijn eerste seizoen een punt meer dan zijn teamgenoot heeft gescoord raakte de 24-jarige Australiër in onmin bij KTM, dat de kritiek die Gardner in de media over de RC16 had geuit niet waardeerde en al vroeg de knoop doorhakte om het contract niet te verlengen, maar dat pas in een veel later stadium mede te delen - toen alle zitjes in de MotoGP waren verdeeld.

Het gerucht ging toen al vrij snel dat Gardner wel eens de overstap zou kunnen maken naar het WK Superbike, dat nu door Yamaha inderdaad is bevestigd. Gardner neemt bij GRT Yamaha de plaats in van Garrett Gerloff, die het komende seizoen de nieuwe fabrieksrijder bij BMW Motorrad wordt in het Bonovo action BMW Racing Team.

Andrea Dorsoli, Yamaha Motor Europe Road Racing Manager
“Remy is een opwindend jong talent met een indrukwekkende carrière in de Grand Prix-paddock. We zijn uiteraard verheugd een rijder aan boord te hebben die niet alleen grote progressie heeft laten zien, maar ook ervaring heeft op het hoogste niveau van motorracen. "

"We zijn van mening dat hij perfect past bij Yamaha's WorldSBK-programma en we willen graag zien wat hij kan doen op een van onze R1 WorldSBK-machines. We willen ook Garrett Gerloff bedanken voor zijn inzet voor Yamaha de afgelopen drie seizoenen en we wensen hem het allerbeste voor de toekomst."


Filippo Verder, teammanager GYTR GRT Yamaha WorldSBK-team
"We zijn verheugd Remy in ons team te verwelkomen. Hij past perfect in ons programma en is een toprijder die zijn capaciteiten als wereldkampioen in de Grand Prix-paddock heeft bewezen. We zijn ervan overtuigd dat hij een grote aanwinst zal zijn voor Yamaha en het GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team. Tegelijkertijd willen we Garrett bedanken voor de drie jaar die we samen hebben doorgebracht. We gaan aan het einde van het seizoen uit elkaar, maar hebben veel respect voor hem, dus wensen hem het allerbeste."