Zoeken

Rabat neemt plaats in van Sykes bij Puccetti Kawasaki

26 mei 2023
Tito Rabat maakt over ruim een week zijn comeback in het WK Superbike. De 34-jarige coureur uit Barcelona neemt bij Puccetti Racing de vakante plek ingenomen die vrij was gekomen nadat Tom Sykes er de brui aan had gegeven. Rabat rijdt de ZX-10RR voor de rest van het seizoen.

Na de samenwerking met Tom Sykes vroegtijdig te hebben beëindigd, die vlak daarna aankondigde bij BMW Motorrad tijdelijk de plek van de geblesseerde Michael van der Mark in te nemen, moest Manuel Puccetti op korte termijn op zoek naar een andere coureur. 

Voor de tweedaagse test op Misano werd een beroep op Lucas Mahias gedaan, die de afgelopen twee seizoenen al voor het team had geracet, voor het resterende deel van het 2023 seizoen heeft Puccetti nu Tito Rabat gecontracteerd. Rabat reed al in 2021 en 2022 voor het team, destijds om de geblesseerde Mahias te vervangen.

Manuel Puccitti
“Ik ben verheugd de terugkeer van Tito Rabat in ons team aan te kondigen. Zowel in 2021 als in 2022 moest de Spanjaard een geblesseerde rijder vervangen, wat nooit gemakkelijk is, en hij racete zonder de kans te krijgen om te testen, dus zonder onze motor te kennen. Desondanks bleek Tito altijd de volmaakte professional te zijn, met veel ervaring op zijn naam in zowel het Moto2- als het MotoGP-kampioenschap. Het zal een genoegen voor ons zijn om hem weer in het team te hebben voor deze thuisronde van Misano, waar ons doel zal zijn om de motor verder te ontwikkelen en te proberen de tot nu toe behaalde resultaten te verbeteren."

 
Tito Rabat
“Ik ben blij om terug te keren naar Team Puccetti en Kawasaki. Dit is een geweldige kans voor mij om terug te keren naar het WorldSBK, maar ook om in het raceritme te blijven, want dit jaar doe ik mee aan MotoE, waar niet zo veel races zijn. Ik zal proberen het meeste uit deze kans te halen en het team van Manuel Puccetti te helpen bij het verder ontwikkelen van hun fiets. Ik heb geweldige tijden gehad met dit team en er is veel wederzijds respect, dus ik denk dat dit een goed moment is om weer bij hen te komen en meer succes te behalen. Ik wil natuurlijk plezier hebben en alles geven, maar ook alle races uitrijden om zoveel mogelijk data te verzamelen. Tot ziens in Misano!”