Zoeken

Pedercini Racing tekent Isaac Vinales voor 2023 WorldSBK

7 februari 2023
Na eind vorig jaar een samenwerking met het Vinales Racing Team van Angel Vinales te hebben aangekondigd heeft Pedercini Racing nu de rijder voor 2023 bekend gemaakt. Isaac Vinales wordt de enige rijder in het team, te beginnen bij de eerste Europese race van het jaar op het TT circuit van Assen.

 

Afgelopen jaar was een moeizaam jaar voor Lucio Pedercini. De Belg Loris Cresson bleek niet aan de betalingsverplichtingen te hebben voldaan en werd om die reden uit het team gezet, waarna voor de rest van het seizoen een beroep op meerdere coureurs werd gedaan. 

Leon Haslam reed in Assen, Donington en Portimao, Allessandro Delbianco in Misano, Ryan James Vickers in Most, Oscar Gutierrez in Magny Cours en Barcelona, Marco Solorza in Argentinië, Kyle Smith in Mandalika en Phillip Island en Isaac Vinales in Estoril.

TPR Team Pedercini Racing was vorig jaar het enige team dat ontbrak op de 2023 startlijst, maar kondigde wel een samenwerking met het Vinales Racing Team van Angel Vinales aan, de vader van Maverick Vinales en oom van Isaac Vinales, die in 2021 met zijn eigen Vinales Racing Team aan het WK Supersport 300 deelnam. 

De rijder voor het nieuwe TPR by Vinales Racing, dat alleen nog maar in het WK Superbike zou deelnemen, zou binnen afzienbare tijd worden aangekondigd, maar daarna was het stil en toen het team ook de grote afwezige was in de twee recente wintertesten op het circuit van Jerez en Portimao, ging het gerucht dat het team dit jaar niet aan de start zou staan.

Dat gerucht blijkt niet juist te zijn geweest. Op de eigen website en social media kanalen heeft TPR by Viñales Racing nu laten weten verheugd te zijn aan te kondigen dat Isaac Viñales de rijder voor het team zal zijn, te beginnen bij het eerste Europese evenement van het jaar op het iconische TT Circuit Assen in Nederland.

Isaac Viñales zal alle resterende races van WorldSBK 2023 rijden aan boord van een Kawasaki ZX10 RR-machine. Naast de drie WK Superbike starts met het team in Estoril 2022 heeft Isaac deelgenomen aan zevenendertig WK Supersport races, met als beste resultaat een derde, die hij vijf keer heeft behaald.

Lucio Pedercini – Teambaas:
“Ik ben blij te kunnen bevestigen dat Isaac voor het seizoen 2023 samen met ons terugkeert naar het team. We werkten vorig jaar al samen in Estoril, dus we kennen elkaar een beetje. We werken achter de schermen hard door en ik heb er alle vertrouwen in dat het nieuwe look-team goed zal kunnen presteren – we zullen in ieder geval ons best doen. We zullen de komende weken updaten met meer informatie over testen, maar we zullen klaar zijn voor Assen!”


Isaac Vinales:
“Ik ben erg blij dat ik in 2023 met TPR by Viñales Racing kan racen. Ik ben blij om terug te zijn in de World Superbike-paddock en ik werk er hard aan om 100% te geven en hoop op de goede resultaten die zeker zullen komen. Ik wil Lucio, Angel en de sponsors bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen.”


Ruim twee weken geleden had het Poolse Wojcik Racing nog aangekondigd Isaac Vinales voor het #77 EWC Team te hebben getekend, voor deelname aan het Endurance World Championship op een Yamaha R1. Of die deal overeind blijft nu hij ook voor Pedercini heeft getekend, dat met Kawasaki rijdt, is niet bekend.