Zoeken

Jake Gagne Yamaha wildcard WK Superbike Portimao

4 augustus 2022
Jake Gagne keert dit jaar als wildcard terug naar het WK Superbike. De regerend MotoAmerica Superbike kampioen neemt deel aan de negende ronde van het WK Superbike op het circuit van Portimao van 7-9 oktober.

 

De 28-jarige coureur uit Colorado maakte in 2017 zijn debuut in het WK Superbike bij het toen nog door Ten Kate gerunde Honda fabrieksteam, waar hij in Laguna Seca de plaats innam van de in mei dat jaar dodelijk verongelukte Nicky Hayden. Later dat seizoen verving hij de geblesseerde Stefan Bradl in Magny Cours en Qatar. 

In december dat jaar tekende hij bij Ten Kate voor het 2018 WK Superbike als teamgenoot van Leon Camier, maar de Honda bleek verre van competitief en na het 2018 seizoen keerde Gagne gedesillusioneerd naar de Verenigde Staten terug, waar hij zich op het MotoAmerica Superbike kampioenschap ging richten. 

De regerend MotoAmerica Superbike kampioen kijkt er naar uit om als wildcard naar de WSBK paddock terug te keren met het team waarmee hij in de Verenigde Staten in de Superbike klasse van het MotoAmerica kampioenschap erg succesvol is geweest (en nog steeds is). 

Sinds zijn eerste overwinning in de Superbike klasse in de eerste ronde van het MotoAmerica kampioenschap heeft Gagne maar liefst 25 overwinningen op naam staan. Hij won het kampioenschap met nog een ronde te gaan en brak veel records, waaronder een indrukwekkende 16 zeges op rij. 

Tot nu toe heeft Gagne dit seizoen 8 overwinningen op naam staan en staat tweede in het kampioenschap op slechts 13 punten achterstand op Danilo Petrucci. Met nog 3 ronden te gaan is het kampioenschap echter nog verre van beslist. Jake Gagne:
"Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheid om op de World Superbike-grid te staan." Portimao is een heel cool circuit. Het is geweldig om terug te gaan en ik kijk uit naar de uitdaging. Ik kan me geen beter team en een betere motor wensen, dus we gaan erheen en doen ons best en genieten van het proces!”


De eigenaar en teammanager van Attack Performance, Richard Stanboli, kijkt uit naar de technische uitdaging en de leerervaring van racen in een wereldkampioenschap. Zijn team heeft meerdere wildcards gehad in zowel WorldSBK als MotoGP en scoorde punten tijdens de Grand Prix van Indianapolis in 2012 met Steve Rapp. 

Dus op 23 september, nadat de laatste geblokte vlag van het MotoAmerica Superbike-seizoen van 2022 op Barber Motorsports Park valt, zal het team overschakelen naar het wereldkampioenschap en hun motoren naar Portugal verschepen voor hun debuut in het buitenland.

Richard Stanboli, eigenaar en teammanager Attack Performance:
"Jake en het team zijn erg opgewonden om te worden uitgenodigd om World Superbike te racen in Portimao. Ons plan is om het MotoAmerica Superbike Championship in Barber af te ronden en onze fietsen vervolgens naar Portugal te verschepen. Het zal zeker een uitdaging zijn, maar toen we in het verleden als wildcard inschreven, of het nu World Superbike of MotoGP was, hebben we veel geleerd en zijn we als team verbeterd."

"Gelukkig heeft Jake WK Superbike ervaring in Portimao en krijgen we technische assistentie van onze partners bij Yamaha Europe. Ik wil ook Pirelli bedanken voor de hulp en technische ondersteuning die ze bij deze inspanning zullen brengen. Ons doel is om een ​​goede show neer te zetten en onze fans trots te maken.”


Yamaha Motor Corporation, U.S.A., is ook verheugd om te zien dat het team na afloop van het MotoAmerica Superbike-seizoen de wildcard-optreden maakt.

Tom Halverson, Yamaha Racing Assistant Department Manager voor YMUS:
"Toen Richard ons vroeg of we Jake wilden steunen om de wildcard-rit te maken, gaven we een groot ja en lieten onze YME-vrienden (Yamaha Motor Europe) weten wat er aan de hand was. Ze waren erg ondersteunend en enthousiast om Jake ook in Portimao te laten racen en boden zoveel hulp als nodig was."


Andrea Dosoli, Yamaha Motor Europe Road Racing Manager, is verheugd om Gagne en het Attack Performance-team te verwelkomen in de WorldSBK-paddock.

Andrea Dosoli:
"We kijken ernaar uit om Jake terug te verwelkomen in de World Superbike-paddock. Na een geweldig seizoen in 2021, vecht hij dit jaar opnieuw voor de titel, wat zijn hoge prestatieniveau bevestigt. We zijn altijd op zoek om rijders die succesvol zijn geweest in hun nationale series de kans te geven om op het wereldtoneel te racen."

"Nadat we de winnaar van het British Superbike Championship, Tarran Mackenzie, wildcard hadden in Donington, zijn we blij dat de regerend MotoAmerica Superbike-kampioen ons kan vergezellen in Portimao. We weten dat het geen gemakkelijke uitdaging zal zijn, maar we staan ​​klaar om hem te steunen tijdens het evenement en wensen hem en het Attack Performance-team het allerbeste voor het weekend.”