Zoeken

Garrett Gerloff tekent fabriekscontract BMW, rijdt voor Bonovo action BWM Racing

15 september 2022
Garrett Gerloff maakt het volgend jaar de overstap van Yamaha naar BMW als officiële fabrieksrijder van BMW Motorrad. De 27-jarige Texaan rijdt het komende seizoen in de kleuren van het Bonovo action BMW Racing Team, waar hij de plaats inneemt van Eugene Laverty, die de nieuwe teameigenaar wordt.

Als tweevoudig MotoAmerica Supersport kampioen maakte Garrett Gerloff in 2018 de overstap naar het MotoAmerica Superbike kampioenschap, dat hij in zijn eerste seizoen met 5 podiums op de 5e plaats eindigde. In zijn tweede seizoen was op Laguna Seca zijn eerste overwinning - van vier in totaal - een feit, hij eindigde dat jaar met 11 podiums (uit 20 races) op de derde plaats.

Zijn uitzonderlijke prestaties in het Amerikaanse kampioenschap leverde Gerloff bij Yamaha een zitje op in het GRT Yamaha WorldSBK team, als teamgenoot van Kohta Nozane. In zijn eerste seizoen finishte hij drie keer op het podium, met als beste resultaat de tweede plaats in de sprintrace van Estoril, op 2 seconden van winnaar Toprak Razgatlioglu.

In zijn tweede seizoen stond hij twee keer op het podium, met als beste resultaat de tweede plaats in race 2 op Donington Park, opnieuw achter Toprak Razgatlioglu. Hij eindigde het seizoen op de 7e plaats, zijn beste resultaat dit jaar is slechts de 7e plaats in race 1 op Donington en de sprintrace op het TT-circuit.

BMW Motorrad Motorsport-directeur Marc Bongers:
"Hallo, en welkom bij de BMW Motorrad Motorsport-familie. We hebben zijn ontwikkeling de afgelopen jaren in WorldSBK altijd gevolgd. Hij liet vanaf het begin zien dat hij snel en getalenteerd is. Hij is nu als coureur volwassen geworden. We zijn verheugd om Garrett vanaf volgend seizoen aan boord te hebben. We zijn ervan overtuigd dat Garrett heel goed zal passen in ons team van BMW Motorrad-fabrieksrijders en ons project verder zal versterken. Hij zal het Bonovo action BMW Racing Team helpen om volgend seizoen de volgende stap naar de top te zetten.”

 
Jürgen Röder, eigenaar van het Bonovo Action BMW Racing Team: 
“We zijn dolblij dat een coureur als Garrett Gerloff zich bij het Bonovo actieteam voegt! We kijken er erg naar uit om samen te werken en hebben er alle vertrouwen in dat we met hem een ​​uitstekend seizoen in 2023 tegemoet gaan. Ik hoop dat we kunnen bieden wat Garrett wil en voor ogen heeft en ik denk dat we dan goed gepositioneerd zijn voor het nieuwe seizoen."