Zoeken

Danilo Petrucci naar WorldSBK met Barni Ducati

24 november 2022
Het liefst had Ducati gezien dat hij in de Verenigde Staten in het MotoAmerica kampioenschap was gebleven, maar de keuze was geheel aan Danilo Petrucci. De 32-jarige Italiaan heeft echter anders gekozen en zal het komende jaar zijn debuut gaan maken in het WK Superbike in het Team Barni Racing.

Na in de laatste ronde het MotoAmerica kampioenschap aan zijn neus voorbij te hebben zien gaan had Danilo Petrucci voor het komende seizoen van Ducati twee opties gekregen: bij het in New York gevestigde Team Warhorse HSBK te blijven en voor de MotoAmerica titel strijden, of de overstap maken naar het WorldSBK bij het in Bergamo gevestigde Barni Racing Team.

Hoewel de keuze geheel bij Petrucci lag had Ducati's sportdirecteur Paolo Ciabatti een duidelijke voorkeur. "Hebben we met Danilo nog een rijder nodig in het WorldSBK, die daar zeer goed slagen kan, die kan laten zien dat Ducati competitief is? Nee. In het andere kampioenschap daarentegen hebben we Danilo nodig, daar hebben we geen vervanging voor hem", zegt Ciabatti. "Waar hebben we hem het komende seizoen het hardst nodig? In Amerika. Dat beslist echter niet Ducati, maar Danilo. We leggen het alleen voor hem op tafel, wat we voor hem in de VS kunnen doen. Hij heeft een voorstel van het team liggen, maar ook een van Barni."

Volgens de Italiaanse collega's van GPone heeft Danilo Petrucci gekozen voor een start in het WorldSBK en zal hij in 2023 voor het Barni Racing Team rijden. In de VS had Petrucci duidelijk meer geld kunnen verdienen, maar de uitdaging in het WorldSBK was aantrekkelijker. Daarnaast heeft Petrucci zich het afgelopen seizoen meermaals kritisch uitgelaten over de veiligheid op de circuits, en ook dat heeft ongetwijfeld meegespeeld.

De geschiedenis van het Barni Racing Team van Marco Barnabò en Danilo Petrucci gaat meer dan 10 jaar terug. In 2011 won Petrucci met Barni Racing het Italiaanse Superstock 1000 kampioenschap, datzelfde jaar nam Petrucci ook deel aan het WK Superstock 1000 kampioenschap waar hij tweede werd, op slechts 2 punten van Davide Giugliano. Petrucci won dat jaar de laatste drie races van het seizoen op Imola, Magny Cours en Portimao. 

 

Danilo Petrucci, #9
"Ik ben erg blij om terug te zijn bij Barni. 2011 was een van mijn beste seizoenen ooit, maar wat nog belangrijker is dat ik geen nee kon zeggen tegen de kans om in het World Superbike te racen met zo'n competitieve motor. Het is een kampioenschap waaraan ik nog nooit heb meegedaan en ik kan niet wachten om me te meten met de concurrentie. Ik wil het hele Barni-team bedanken dat ze me deze kans hebben gegeven en iedereen die heeft bijgedragen aan het mogelijk maken van deze overeenkomst."


Marco Barnabò, Team Principal
”Ik ben erg blij Danilo terug te verwelkomen in het team. Zoals altijd zullen we ons best doen om de rijder alles te bieden wat hij nodig heeft om competitief te zijn. Zijn talent staat niet ter discussie. We weten dat er veel werk voor de boeg is, want we zullen het moeten opnemen tegen rijders met veel meer ervaring in Superbike dan hij, maar met zijn motivatie en ons harde werk weten we dat we het goed kunnen doen. Enorm bedankt aan alle sponsors en aan Ducati.”