Zoeken

Metzeler sluit nieuw sponsorcontract met Isle of Man TT

13 april 2023
Het bandenmerk Metzeler is door het Department for Enterprise van het Isle of Man geselecteerd als officiële band met een sponsorcontract voor de TT Races voor de periode van vijf jaar 2023-2027.

In de short-circuit wegrace motorsport speelt Metzeler geen enkele rol van betekenis, maar wordt in verschillende raceklassen de dienst door diens halfbroertje Pirelli uitgemaakt, maar in het road racing is Metzeler daarentegen wél een begrip. Net als het EWC kent het road racing geen 'single tire rule', maar kan elke coureur z'n eigen banden kiezen. Wat in de praktijk op twee merken neerkomt: Metzeler en Dunlop.

Het nieuwe sponsorcontract is een bevestiging van de commitment van Metzeler in het road racing, en dan de Isle of Man TT in het bijzonder. De Metzeler RACETEC RR banden waarmee wordt geracet, zijn ontwikkeld dankzij de ervaring van Metzeler in wedstrijden die niet plaatsvinden op afgesloten circuits, maar op wegen die het hele jaar door toegankelijk zijn voor het publiek en waar alle situaties denkbaar zijn waar elke motorrijder dagelijks mee te maken kan krijgen. 

Juist om deze reden is Road Racing altijd het test- en ontwikkelingsterrein geweest voor Metzeler banden. Dankzij zijn deelname aan Road Racing-activiteiten en de verworven knowhow, is het bandenassortiment van Metzeler verrijkt door het leven te geven aan succesvolle banden, niet in het minst de sportieve SPORTEC M9 RR.
 

Paul Phillips, Hoofd Motorsport - Isle of Man Department for Enterprise
“Metzeler is een welkome aanvulling op de line-up van officiële sponsormerken voor de Isle of Man TT Races van dit jaar. Ons commerciële doel is om samen te werken met onze officiële partners om waarde toe te voegen aan de TT-ervaring voor iedereen die bij het evenement betrokken is. Metzeler is al integraal verbonden met de TT en is de voorkeursband voor veel teams die deelnemen aan het evenement, met een bewezen staat van dienst op het gebied van prestaties. We zijn er zeker van dat dit een succesvolle samenwerking zal worden die de komende jaren alleen maar sterker zal worden.”

 
Francesco Pietrangeli, motormarketingdirecteur van het merk Metzeler
“De Isle of Man TT is een van de oudste en bekendste motorraces ter wereld en heeft een unieke en tijdloze aantrekkingskracht. Metzeler banden zijn al enige tijd betrokken bij wegraces en hebben in de loop der jaren bijgedragen aan de successen van veel rijders door hen te ondersteunen en onze RACETEC RR-banden voor hen beschikbaar te stellen. We zijn erg blij met de overeenkomst die de natuurlijke evolutie van onze toewijding aan wegracen vertegenwoordigt en het is ook de beste manier om de 160e verjaardag van de geboorte van ons merk te vieren".