Zoeken

Ian Hutchinson keert terug naar Padgett's Honda voor 2024 Isle of Man TT

3 januari 2024
Het afgelopen jaar moest hij verstek laten gaan, maar 16-voudig TT-winnaar Ian Hutchinson keert dit jaar weer terug naar de Isle of Man TT. De 44-jarige coureur uit Bingley heeft zich herenigt met het Milenco by Padgett's Motorcycles team, waarmee hij in 2010 een historische vijf-uit-vijf realiseerde.

Door de aankondiging zal het Patgett's/Hutchinson partnerschap uit Yorkshire deelnemen aan de RST Superbike, RL360 Superstock en Milwaukee Senior TT op de voor 2024 compleet vernieuwde Honda CBR1000RR-R Fireblade SP, en de twee Monster Energy Supersport TT races op de eveneens nieuwe CBR600RR.
 
Hutchinson keert terug naar de TT Mountain Course nadat hij zich vorig jaar moest terugtrekken uit het evenement toen hij vóór de start van het seizoen een beroerte kreeg. Ondanks dat hij snel en volledig herstelde en binnen een paar weken weer aan het trainen was, betekende het standaardprotocol van de motorsport dat hij twaalf maanden lang vanaf de zijlijn moest toekijken.
 
In 2010 schreef Hutchinson geschiedenis door als eerste en tot op heden enige coureur vijf TT-races op naam te schrijven. Wat het extra bijzonder maakt is dat de Isle of Man TT dat jaar uit 5 races bestond: de Superbike TT, Superstock TT, Supersport TT (2 races) en de Senior TT. 

Hutchinson reed dat jaar voor Padgett's Honda, het team waar hij dit seizoen mee is herenigd. In 2018 reed hij al voor het team in de Supersport-klasse, maar in 2024 zal Het zal de eerste keer zijn dat Hutchinson in alle klassen bij het team is sinds hun gedenkwaardige prestatie.
 
Met 16 TT-titels op zijn naam is Hutchinson de vierde meest succesvolle racer in de TT-geschiedenis en nog steeds de vijfde snelste aller tijden, nadat hij in 2016 in de Senior TT op de BMW S 1000 RR een gemiddelde rondetijd van 133.115 mph noteerde. 
 

Ian Hutchinson: 
“Ik ben erg blij om terug te zijn bij Clive en het team. Ik denk dat de manier waarop ik werk en het team werkt precies goed past. Clive stelt een fiets samen waarvan je weet dat je er op kunt stappen en meteen snel kunt rijden. Met blessures, COVID en het missen van vorig jaar heb ik niet het gevoel dat ik sinds 2017 een goede run heb gehad op de TT en dus is het ideaal om bij het team te zijn dat mij de ronden kan laten rijden, wat ik nodig heb.

We hebben al getest in Spanje en de komende weken gaan we weer naar Portugal en Spanje. Bovendien hebben we nog veel meer circuit-tijd in de aanloop naar de TT, dus ik kijk er erg naar uit wat 2024 kan brengen.”

 
Clive Padgett, Milenco by Padgett’s Motorcycles Team Principal: 
“We zijn absoluut verheugd om Ian weer in de racefamilie van Padgett te hebben. We hebben een lange, plezierige en zeer succesvolle relatie die vele jaren teruggaat en het is een eer om weer samen te werken in alle klassen.
 
Hij heeft een geweldige reis achter de rug sinds dat ongelooflijke jaar in 2010, maar de vastberadenheid van de man valt niet te ontkennen en ik denk niet dat je hem ooit kunt uitsluiten van een topfinish. Ik geloof echt in hem, maar ongeacht de resultaten denk ik dat het een fantastisch verhaal is om hem weer bij het team te hebben, voor de sport en voor de TT.”