Zoeken

2022 IOMTT eist 6e slachtoffer: bakkenist Olivier Lavorel bezweken

26 oktober 2022
De 2022 Isle of Man TT heeft op de valreep toch nog een zesde slachtoffer opgeëist. De direct na het incident al abusievelijk dood verklaarde bakkenist Olivier Lavorel is na bijna een half jaar in het ziekenhuis in Frankrijk aan zijn verwondingen bezweken als gevolg van een crash in de eerste zijspan-TT.

 

Direct na de start van de eerste Sidecar TT van de 2022 Isle of Man TT op zaterdag 4 juni, vanwege corona voor het eerst in 3 jaar weer op de kalender, ging het mis met het Franse #39 Cyclone Racing Team. Het zijspan crashte al vroeg in de race bij Ago's Leap, net voor de eerste mijlpaal. 

Na het incident kwam de wedstrijdleiding met het bericht dat de bakkenist Olivier Lavorel bij de crash het leven zou hebben gelaten, maar enkele dagen later bleek dat er sprake van een zeer pijnlijke persoonsverwisseling was geweest. Niet bakkenist Olivier Lavorel, maar diens teamgenoot en rijder van het span César Chanel had direct na de crash het leven gelaten. 

Olivier Lavorel daarentegen was in eerste instantie met de medische helikopter naar het ziekenhuis van Liverpool gevlogen, waar hij etterlijk weken verbleef en de persoonsverwisseling werd geconstateerd. Eind juni werd hij naar een ziekenhuis in Frankrijk gebracht, waar de behandeling werd voortgezet. 

Zowel Olivier als César waren in 2022 nieuwkomers in de Isle of Man TT, maar waren wel een zeer ervaren zijspan-duo. In het Franse F1 en F2 nationale zijspan kampioenschap had het duo verschillende podiums en overwinningen gescoord. 

Olivier Lavorel is het zesde slachtoffer van de 2022 Isle of Man TT, het vierde in de zijspanklasse. Naast teamgenoot Chanel verongelukten in de tweede zijspan TT vader en zoon Stockton, eveneens bij Ago's Leap.