Zoeken

Teampresentatie 2023 Monster Energy Yamaha MotoGP team in Jakarta

17 januari 2023
Als eerste team binnen de MotoGP heeft het Monster Energy Yamaha MotoGP team vandaag tijdens de 2023 '3S Dealer Meeting' in Indonesië, de grootste dealerbijeenkomst ter wereld binnen Yamaha, het gloednieuwe kleurenschema van de M1 onthuld.

Alle ogen waren vandaag gericht op het Monster Energy Yamaha MotoGP team toen ze hun nieuwe livery voor 2023 lieten zien in Jakarta, Indonesië, tijdens Yamaha Indonesia Motor Manufacturing's 2023 '3S Dealer Meeting'. 

Omdat dit de grootste dealerbijeenkomst ter wereld is binnen het Yamaha-netwerk, was het de perfecte gelegenheid voor de première van het gloednieuwe 2023 Factory Yamaha-kleurenschema - een evenement waar motorsportfans reikhalzend naar uitkeken.

Aanwezig waren Yamaha Motor Co., Ltd. President Yoshihiro Hidaka, General Manager Motorsports Development Division van Yamaha Motor Co., Ltd. en President van Yamaha Motor Racing Takahiro Sumi, evenals Yamaha Motor Racing Managing Director en Monster Energy Yamaha MotoGP Team Principal Lin Jarvis, Yamaha Indonesië Motor Manufacturing President Dyonisius Beti, Monster Energy Yamaha MotoGP Team Director Massimo Meregalli en natuurlijk beide rijders Fabio Quartararo en Franco Morbidelli.

Yamaha heeft een langdurige wereldwijde alliantie met de Monster Energy Company, titelsponsor van het team, op basis van de wederzijdse passie voor racen. Al sinds 2013 is Monster Energy sponsor van het Yamaha MotoGP team, sinds 2018 zelfs als titelsponsor.  De meerjarige titelsponsor overeenkomst met het Monster Energy Yamaha MotoGP team werd vorig jaar verlengd tijdens de Catalaanse GP en werd passend gevierd toen Fabio Quartararo datzelfde weekend de race won.

Met het kleurenschema van de Monster Energy Yamaha MotoGP YZR-M1 geüpdatet voor 2023, konden de pitbox, het leer van de rijders en de teamkleding niet achterblijven. De nieuwe camouflage-look combineert de kleuren van Yamaha (met een nieuwe toevoeging van grijs) met het avontuurlijke lifestyle-kleurenschema van Monster Energy. Het Monster Energy logo blijft uiteraard direct herkenbaar op de motoren, in het Monster Energy Yamaha MotoGP teamlogo en op de teamuniformen.

Monster Energy Yamaha MotoGP is ook verheugd aan te kondigen dat gedurende het raceseizoen van 2023 de motor de slogans van Yamaha Motor Philippines en PT Yamaha Indonesia Motor Manufacturing zal blijven dragen, vanaf de IRTA MotoGP Official Pre-Season Tests die van 5-7 februari worden gehouden. en 10-12 februari in Sepang, Maleisië, en op 11-12 maart in Portimão, Portugal.

Bovendien is het Monster Energy Yamaha MotoGP-team verheugd om de voortzetting van hun relatie met tal van officiële sponsors en officiële partners te bevestigen, inclusief de nieuwe prominente plaatsing van Beta Tools, aangezien ze hun langdurige betrokkenheid bij het MotoGP-team hebben uitgebreid.Lin Jarvis, Managing Director Yamaha Motor Racing:
Vorig jaar behaalde ons team talloze successen terwijl het te maken kreeg met concurrentie en uitdagingen op hoog niveau. Een van de hoogtepunten die echter opviel, was de verlenging van onze samenwerking met Monster Energy Company tijdens de Catalaanse GP, die Fabio uiteindelijk won. Op dat moment waren we niet alleen verheugd om onze dank uit te spreken voor de voortdurende steun van Monster Energy en hun vertrouwen in ons team, maar we waren ook verheugd om naar een toekomst te kijken waarin we nieuwe mogelijkheden zouden verkennen om de band tussen Yamaha en Monster Energy nog sterker te maken. 

Dit jaar gaan we ons elfde jaar in met Monster Energy als onze sponsor en ons vijfde seizoen met hen als onze titelsponsor. Deze gelegenheid verdiende een nieuwe kleurstelling en een frisse start die past bij onze militaire focus terwijl we vechten voor de MotoGP-titel van 2023. Als onderdeel van de sterke wereldwijde alliantie tussen Yamaha en Monster Energy zal de nieuwe look-and-feel ook worden overgenomen door Yamaha's fabrieksteams in MX en Supercross, waarmee we onze eenheid tonen. 

We zijn ook onze officiële teamsponsors, partners en leveranciers dankbaar, van wie we met velen een langdurige samenwerking hebben gehad. Deelnemen aan de top van het motorracen is nog nooit zo uitdagend geweest als het komende jaar, en het is dankzij de inzet en het enthousiasme van onze sponsors dat we ons kunnen concentreren op het weer naar huis brengen van de trofee. Een volle racekalender en extra sprintraces betekenen dat we gefocust, flexibel en efficiënt moeten zijn vanaf het begin van de MotoGP-tests van 2023.Fabio Quartararo:
Mijn winterstop verliep niet helemaal zoals gepland omdat ik tijdens de motorcross training mijn hand blesseerde. Maar ik ben non-stop blijven werken. Ik heb veel cardio gedaan om ervoor te zorgen dat ik 100% fit ben voor het seizoen 2023. Mijn handblessure is nu ook volledig hersteld, dus ik voel me klaar om weer voor de titel te vechten. We hebben de nieuwe camouflagekleuren, wat een leuke afwisseling is. 

Ik hou van de nieuwe look, en het is goed om het een beetje af te wisselen. Maar wat nog belangrijker is, ik kijk er naar uit om weer te gaan rijden. Ik ben erg benieuwd om de 2023 YZR-M1 in Sepang te testen. We zullen dit seizoen hard werken, zoals we altijd doen. We hebben veel geleerd in 2022 en nu wil ik gewoon weer vechten voor de titel. Mijn fans hebben me enorm gesteund en stuurden me tijdens de winter veel berichten. Ik ben verheugd om ze dit seizoen weer op de circuits te zien. We zullen wat plezier hebben!Franco Morbidelli:
We maken vandaag een frisse start, met een nieuwe look. Alles is terug naar nul en alles is mogelijk dit seizoen, dus dat is een spannend vooruitzicht. We hebben 2022 afgesloten met een beter gevoel. Nu is het belangrijk dat we goed werk leveren tijdens de komende wintertests, zodat we klaar zijn om het seizoen in maart te beginnen met de eerste race in Portugal. 

Er is een nieuw raceformat, wat even wennen zal zijn voor de coureurs en de teams, maar ik zie het als een positieve verandering omdat het iets is waar de fans van zullen genieten. Ik wil de Indonesische fans die we vandaag op de dealerbijeenkomst hebben gezien bedanken voor hun steun. Hun enthousiasme heeft ons een boost gegeven en ik kan niet wachten om het seizoen 2023 op de best mogelijke manier te beginnen.