Zoeken

Takaaki Nakagami krijgt groen licht voor FP1 Motegi

22 september 2022
Na afgelopen weekend twee vingers in zijn rechterhand lelijk te hebben geblesseerd met de lelijke crash met Marc Marquez stond de thuisrace voor Takaaki Nakagami op Honda's eigen circuit in Motegi op losse schroeven, maar de Japanner is in het medisch centrum fit verklaard.

Met de races de afgelopen twee jaar vanwege de coronapandemie geschrapt keek lokale held Takaaki Nakagami er enorm naar uit om voor het eerst sinds 2019 weer voor eigen publiek te kunnen racen, maar de crash met Marc Marquez in de eerste ronde van de race het afgelopen weekend op MotorLand Aragon leek daar een dikke streep doorheen te trekken.

De LCR Honda IDEMITSU coureur had bij die crash een gemene blessure aan twee vingers in zijn rechterhand opgelopen, van zijn ringvinger en pink bleken de pezen te zijn beschadigd. Op maandag werd Nakagami hiervoor in het ziekenhuis van Barcelona door Dr. Mir geopereerd.

Hoewel de vingers nog niet zijn hersteld is Nakagami nu in het medisch centrum fit verklaard, waardoor hij groen licht heeft om op vrijdag aan de enkele vrije training van 1 uur en 15 minuten deel te nemen. Die training zal moeten uitwijzen of hij het weekend uit zal kunnen en mogen rijden. 

Takaaki Nakagami:
"Op maandagochtend ben ik aan mijn ringvinger en pink van mijn rechterhand geopereerd omdat er in de crash wat pezen waren beschadigd. De operatie verliep succesvol, maar natuurlijk heb ik nu wel pijn. Na de medische check in Motegi op donderdag ben ik fit verklaard om de eerste trainingssessie van vrijdag te rijden, waarna de situatie opnieuw zal worden beoordeeld. 
Mijn conditie is op dit moment niet al te best, dus moeten we zien te bepalen wat mijn niveau op dit moment is. Hoe dan ook, ik hoop een goed weekend te hebben in Motegi met mijn fans."