Zoeken

Mooney VR46 Racing Team onthult 2023 kleuren

6 maart 2023
In de elegante setting van de CUPRA Garage in Milaan hebben rijders Luca Marini en Marco Bezzecchi het nieuwe 2023 design van het Mooney VR46 Racing Team onthuld. Het team van Valentino Rossi hoopt dit jaar met de GP22 van afgelopen seizoen een serieuze aanval te kunnen doen.

Na bijna tien jaar in de Moto3 en Moto2 actief te zijn geweest maakte het VR46 Racing Team van Valentino Rossi het afgelopen jaar zijn debuut in de MotoGP, met als rijders Rossi's halfbroer Luca Marina, voor wie het zijn twee seizoen in de MotoGP was, en rookie Marco Bezzecchi. 

Het team beleefde een geweldig debuutseizoen. In totaal werden door het Mooney VR46 Racing Team 231 punten in het WK behaald en finishten beide coureurs regelmatig in de top 10. Marini had een GP22 tot z'n beschikking en finishte het kampioenschap met een verschil van 9 punten twee plaatsen hoger dan Bezzecchi (12e en 14e), hoewel het wel de rookie was geweest die op de GP21 in Assen het eerste podium voor het team behaalde. 

In tegenstelling tot vorig jaar rijden Marini en Bezzecchi dit seizoen met hetzelfde materiaal, hoewel de GP22 niet dezelfde specificaties heeft als de GP22 waarmee Morini het afgelopen seizoen reed. In plaats daarvan krijgt het team de fabrieksversies van Pecco Bagnaia en zijn toenmalige teamgenoot Jack Miller, die een ietwat ander motorblok had gehomologeerd. 

Morini heeft zowel de eerste wintertest in Valencia als de tweede test in Sepang laten zien zeer goed uit de voeten te kunnen met de GP22 en zette in beide testen de snelste tijd. Luca Marini, #10:
“Ik ben zeer tevreden met de testen, de motor is erg snel en competitief en ik hou ook van de nieuwe graphics, helemaal zwart. Ik zou zeggen dat we dicht bij de perfectie zijn. In Maleisië was het racetempo goed, de time-attack was fantastisch en we zijn tevreden. We kunnen elk weekend vechten voor de Top 5, we moeten gewoon proberen het maximale uit ons potentieel te halen in de eerste GP's. 

Met onze "specificatie" liggen we wat afstelling betreft misschien voor op de rijders van het fabrieksteam, die de nieuwe fietsen moeten ontwikkelen. We hebben dit kampioenschap 100% voorbereid, ook al weten we met de sprintrace op zaterdag en dan de race op zondag niet wat we kunnen verwachten. Strategie en kwalificatie zullen cruciaal zijn: over zo'n korte afstand zullen veel coureurs in staat zijn te vechten met de zachte band."


 

Marco Bezzecchi, nr. 72
“Ik vond de motor van vorig seizoen erg leuk, maar met de volledig zwarte versie hebben we er een versnelling meer in gezet! Ik ben blij met de testsessies, ik voel me goed op de nieuwe motor en ik voelde meteen het verschil. De verbinding met het gas is het duidelijkst, vergeleken met de vorige fiets, en dan ook nog het aerodynamische pakket. 

Het zal zwaar zijn met twee races in hetzelfde weekend, althans in het begin, zelfs als je maar begrijpt hoe je het lichaam moet managen. Ik wil mijn eerste race winnen, dat is het doel. We beginnen met een technisch pakket dat al is opgezet, concurrerend en snel. We zijn klaar, misschien meer dan de officiële coureurs, aan de start van. Het seizoen bedoel ik. Dan zullen zij echter zeker wel gaan komen, dus moeten we er nu meteen het beste van maken.”Valentino Rossi, teameigenaar:
“Ik verwacht een geweldig 2023 van het Mooney VR46 Racing Team. Vorig jaar maakten we ons debuut in de MotoGP na zoveel jaren in Moto3 en Moto2 en het was een fantastisch seizoen. We waren snel, ook al was het team nieuw. De jongens hebben geweldig werk geleverd en hebben verschillende keren gevochten voor het podium en de eerste posities. 

Dit blijft ons doel, ook voor 2023. We hebben twee zeer snelle en meer ervaren coureurs, ik hoop dat ze nog een stap naar voren kunnen zetten om hun eerste overwinning te behalen en zoveel mogelijk podiums te scoren. 

Luca is bezig aan zijn derde seizoen in de MotoGP en ik verwacht veel van hem. Hij heeft in 2022 mooie stappen vooruit gemaakt, is enorm gegroeid en kwam meerdere keren dicht bij het podium: hij verdiende het. In de testsessies was hij erg snel en hij is competitief. 

Marco kan het ook goed doen, in zijn rookie seizoen in de MotoGP, wat voor iedereen moeilijk is, was hij erg goed. Hij bereikte het podium in Assen en reed vele races met de snelste jongens tot de finish. Hij moet zo doorgaan en kan zich verbeteren om in zijn tweede jaar in de topklasse nog sneller te zijn.”