Zoeken

Marc Marquez start fysiotherapie en cardio rechterarm

15 juli 2022
Zes weken na in de Verenigde Staten een vierde operatie aan zijn bovenarm te zijn ondergaan is Marc Marquez in het ziekenhuis van Madrid een tweede geplande post-operatieve controle ondergaan. De 8-voudig wereldkampioen kreeg groen licht om fysiotherapie te gaan starten.

 

Even je geheugen opfrissen: tijdens de Grand Prix van Mugello kondigde Marc Marquez aan zijn carrière even op hold te zetten en zo snel mogelijk af te reizen naar Rochester, Minnesota, waar hij in de Mayo kliniek een vierde operatie aan zijn bovenarm zou ondergaan - 18 maanden na operatie nummer drie.

In de drie uur durende operatie werd het bot zo'n 30 graden geroteerd, waarna het bot in de nieuwe positie met meerdere schroeven en een plaatje werd gestabiliseerd. De operatie was volgens de artsen een succes en Marquez mocht al snel weer naar huis om aan zijn herstel te beginnen.

Twee weken na de operatie had Marquez een eerste post-operatieve controle in de Mayo Clinic in Madrid, waar de artsen zeer positief waren over de ontwikkelingen van de medische wond. Marquez mocht vanaf dat moment beginnen met gecontroleerde oefeningen van passieve mobilisatie van de schouder en elleboog. 

Vier weken na zijn eerste controle is Marquez nu een tweede post-operatieve check ondergaan. Het medische team, bestaand uit Dr. Joaquin Sánchez Sotelo, Dr. Samuel Antuña en Dr. Angel Cotorro, was opnieuw content met de ontwikkelingen van de rechter bovenarm. 

Dientengevolge heeft Marc Marquez nu groen licht gekregen om de volgende fase van zijn herstel te starten en met fysiotherapie aan zijn rechterarm en cardio training te beginnen. 

Marc Márquez
“We hebben een belangrijke stap gezet in het herstelproces. Bij deze tweede check-up hebben de artsen bevestigd dat het opperarmbeen goed consolideert, hiermee kunnen we fysiotherapie aan de rechterarm en cardiotraining starten. Ik ben erg opgewonden om de mobiliteit in mijn arm te kunnen herstellen om het herstelproces te blijven bevorderen en ik wil het hele medische team bedanken voor hun behandeling en aandacht."


Dr. Sánchez Sotelo, MD PhD, voorzitter van de afdeling schouder- en elleboogchirurgie, Mayo Clinic
“Bij de medische check-up van Marc Marquez, zes weken na de operatie aan zijn rechter humerus, is een goede klinische en radiologische evolutie bevestigd die vooruitgang mogelijk maakt in het mobiliteits- en krachtherstelprogramma van de rechterarm. De patiënt zal binnen de komende zes weken een nieuwe beoordeling ondergaan.”