Zoeken

Marc Marquez: goede vorderingen genezingsproces

15 januari 2022
Goed nieuws voor de fans van Marc Marquez. De 8-voudig wereldkampioen heeft groen licht gekregen van de doktoren om te motorrijden en heeft inmiddels een dag met zijn crosser getraind. Als volgende staat een circuittest met een CBR1000 of RCV gepland.

Na drie maanden heeft Marc Marquez eindelijk het licht aan het eind van de tunnel bereikt. Controle door Dr. Sánchez Dalmau afgelopen maandag bevestigde het gevoel van Marquez dat de laatste weken er spake was van een significante verbetering van zijn diplopie. 

Marquez kreeg groen licht om een motor en crosser te rijden, waarna hij voor de crosser koos. Enerzijds omdat dit de zwaarste discipline is in de tweewieler wereld en anderzijds omdat hij aan het crossen was toen hij z'n verwonding opliep.

"Om te beginnen ben ik heel erg blij na drie lastige maanden", zegt Marc Marquez tijdens de teampresentatie, "want een probleem met je zicht is nooit gemakkelijk. Deze laatste maand begon ik me beter en beter te voelen en het is goed om je beter te voelen. Sinds het incident is het moeilijk geweest, maar ik heb gewoon de adviezen van mijn arts gevolgd, dezelfde die mij in 2011 heeft geholpen. Het was een traag proces, maar dat wisten we meteen omdat een zenuw was die meteen de spier beïnvloedde. "Sindsdien was het hard omdat je het nooit weet, maar deze afgelopen maand en dan met name afgelopen week voelde ik verbetering. Deze week had ik een controle bij de arts en werd in principe mijn gevoel bevestigd. Ik was erg blij dat hij groen licht gaf om weer te rijden en ik koos voor motocross omdat ik dat aan het doen was toen ik geblesseerd raakte. 

Na de succesvolle test met zijn crosser gaat Honda nu een circuittest organiseren met een CBR1000 of RCV. Volgens Marquez is dat de laatste horde die hij moet nemen om weer in de MotoGP van start te kunnen gaan.

"Sinds mijn blessure was mijn doel om te proberen bij de eerste test of de eerste race er weer te zijn en het ziet er naar uit dat we op die weg zitten. Nu moet ik nog een eendaagse test op een Grand Prix circuit doen, een volle dag met veel ronden om te zien of ik problemen krijg als ik vermoeid raak. We moeten deze dingen evalueren voordat ik groen licht krijg om de Maleisië test te rijden."