Zoeken

Bagnaia toch enkel gebroken in Le Mans

22 mei 2023
In het medisch centrum van het Bugatti circuit werd in eerste instantie niets ontdekt, maar onderzoek in het ziekenhuis van Misano heeft uitgewezen dat Pecco Bagnaia toch een kleine botbreuk in zijn enkel heeft overgehouden aan zijn crash met Maverick Vinales.

In de openingsfase van de Franse Grand Prix was Pecco Bagnaia met Maverick Vinales in aanvaring gekomen. De Aprilia fabriekscoureur had bij de laatste chicane wat ruimte gelaten aan de binnenkant, waar Bagnaia direct van profiteerde. 

In de tweede bocht lag Bagnaia zelfs iets voor, maar Vinales had die move niet verwacht, tikte de wereldkampioen aan, raakte daardoor in onbalans en verloor de controle over zijn RS-GP, crashte en nam Bagnaia in zijn val mee.

Stijf van de adrenaline leek Vinales in de grindbak met Bagnaia op de vuist te willen gaan, maar die agressie was (gelukkig) slechts van korte duur. Eenmaal terug in de box werd de issue door de coureurs snel uitgepraat. 

Onderzoek in het medisch centrum had bij Bagnaia niets aan het licht gebracht, maar omdat de pijn in zijn rechterbeen bleef aanhouden besloot Bagnaia een paar dagen rust te nemen, maar het werd er niet beter op.

Desondanks besloot de leider in het WK om naar Misano af te reizen om samen met de VR46 Academy rijders te trainen op een Ducati Panigale V4 superbike, maar moest vanwege pijn de sessie afbreken. De 26-jarige coureur ging vervolgens direct naar het medisch centrum, waar de breuk werd ontdekt. 

Statement Ducati:
“Omdat Bagnaia na de crash van afgelopen zondag in de Franse GP nog steeds pijn had in zijn rechterenkel, besloot Pecco verdere controles te ondergaan in het Medisch Centrum in Misano, waar een kleine gedeeltelijke botbreuk in het enkelgewricht werd vastgesteld.

“Deze lichte blessure weerhoudt Bagnaia er niet van om deel te nemen aan de volgende GP van Italië, die over drie weken op Mugello staat gepland. Pecco zal daarom hard werken om volledig te herstellen en in perfecte conditie te zijn voor onze thuis Grand Prix.”