Zoeken

Artsen Madrid positief na eerste check Marc Marquez

18 juni 2022
Twee weken na de vierde operatie aan zijn rechter bovenarm in Minnesota heeft Marc Marquez een eerste positieve post-operatieve check in het Ruber Internacional Hospital van Madrid gehad.

Na twee seizoenen te hebben geworsteld met fysieke beperkingen en aanhoudende pijn in zijn rechter bovenarm kondigde Marc Marquez in Mugello aan voor de vierde keer aan het bot te dat hij de eerste race van het 2020 seizoen in Jerez brak te worden geopereerd.

Tijdens een ingelaste persconferentie gaf Marquez aan dat dit voor hem de laatste optie is, mocht ook deze vierde operatie niet het gewenste resultaat opleveren, dan zal dat het einde van zijn illustere carrière betekenen. 

De operatie in de Mayo Clinic in Rochester, Minnesota, verliep gelukkig zeer voorspoedig. Tijdens de operatie werd het bot gebroken en meer dan 30 graden geroteerd, voordat het weer werd gefixeerd. 

In het Ruber Internacional Hospital van Madrid heeft Marquez nu een eerste post-operatieve check gehad bij zijn vertrouwde medische team, dat door Dr. Sanchez Sotelo wordt geleid. Dr. Sotelo was positief over de initiële post-operatieve ontwikkeling van het bot. 

Het medische team heeft geadviseerd om nu voor de komende vier weken te starten met gecontroleerde oefeningen. Over 4 weken zal de 8-voudig wereldkampioen dan zijn volgende medische check ondergaan.

Marc Marquez:
"Vandaag had ik een medische check in Madrid en de doktoren zijn blij. Mijn arm is geïmmobiliseerd en dat zal de komende weken nog zo blijven. Mijn gevoel tot dusver is positief want ik heb geen pijn, dit is zeer belangrijk. Het stelt me in staat om te rusten en de adviezen van de doktoren op te volgen: een gezond dieet, veel drinken en met onze honden rondhangen, omdat het voor mijn lichaam belangrijk is om in beweging te zijn. Het belangrijkste advies van mijn doctoren is dat ik rustig moet blijven en geduld moet hebben."


Dr. Sanchez Sotelo:
"Vandaag is Marc Marquez een medische check-up in Madrid ondergaan bij Dr. Antuna, Dr. Cotorro en mijzelf, waarbij een positieve evolutie van de operatieve wond is bevestigd. Vanaf vandaag zal hij beginnen met gecontroleerde oefeningen van passieve mobilisatie van de schouder en elleboog, tot een nieuwe controle over 4 weken."