Zoeken

Aleix Espargaro heeft fractuur in hiel rechtervoet

8 augustus 2022
Aleix Espargaro heeft een fractuur in de hiel van zijn rechtervoet, is heeft een medische controle vandaag in het Dexeus Hospital in Barcelona uitgewezen. De Aprilia fabriekscoureur was in FP4 met een angstaanjagende highside van zijn RS-GP machine gelanceerd.

Na in de derde vrije training nog de snelste tijd te hebben gezet leek de Britse Grand Prix voor Aleix Espargaro over en uit, nadat hij op hoge snelheid met een highside van zijn Aprilia RS-GP machine was gelanceerd en zich lelijk leek te hebben geblesseerd.

In de pits moest hij nog met lopen worden ondersteund, maar dat weerhield Aleix Espargaro er niet van om in de kwalificatie de allereerste 1'57 ooit op het circuit van Silverstone te realiseren en daarmee 2 tiende onder het all-time ronderecord van Marc Marquez uit 2018 te gaan - een tijd die uiteindelijk goed genoeg voor de 6e plaats op de grid bleek te zijn.

Ook op de racedag leverde Aleix ondanks zijn pijnlijke blessure een zeer goede prestatie. In de warm-up training was hij negen ronden op de baan en reed in zijn laatste ronde de zesde tijd, en kwam in de race maar een fractie te kort om Fabio Quartararo voorbij te gaan.

Medische controles in het Dexeus Hospital in Barcelona hebben vandaag uitgewezen dat er sprake is van een fractuur in de hiel van zijn rechtervoet, waarvoor geen medische behandeling noodzakelijk is. 

Aleix heeft van de artsen zeven dagen absolute rust voorgeschreven gekregen. In die periode zal hij van krukken gebruik moeten maken om zijn geblesseerde voet niet te overbelasten. Het doel is om het volgende raceweekend van 19-21 augustus op de Red Bull Ring in de beste fysieke conditie te zijn.