Zoeken

Aleix Espargaro aan onderarm geopereerd

15 maart 2023
Aleix Espargaro is op dinsdag in het ziekenhuis van Barcelona aan zijn rechter onderarm geopereerd. De Aprilia fabriekscoureur had het afgelopen weekend tijdens de laatste wintertest last van extreme vermoeidheid in zijn arm gehad.

Al de eerste dag van de 2-daagse wintertest in Portimao klaagde Aleix Espargaro over vermoeidheid in zijn onderarm, wat hetzelfde aanvoelde als opgepompte armen - dé rijderskwaal in de MotoGP - met dat verschil dat zijn arm niet was opgepompt, maar wel datzelfde vermoeide gevoel gaf. 

Aleix moest zich daardoor de 2-daagse test beperken tot enkel korte runs en gaf na afloop aan op maandag meteen naar de Dexeus Universiteitskliniek in Barcelona te gaan, om indien nodig te worden geopereerd om bij aanvang van het seizoen over anderhalve week weer fit te zijn.

In de kliniek werden meerdere testen gedaan, waaruit bleek dat er sprake was van een fibrose in de spier, waarvoor hij inderdaad zou moeten worden geopereerd. De operatie, waarbij de spier werd gereinigd, werd op dinsdag door Dr. Xavier Mir uitgevoerd en verliep succesvol, wat Aleix genoeg tijd moet geven om voor de eerste race van het seizoen te herstellen. 

Dr. Xavier Mir - MD PhD:
"Aleix Espargaró onderging een operatie aan zijn rechter onderarm, als gevolg van een fibrotische terugtrekking van de fascia in de onderarm met compressie van de nervus medianus in het proximale derde deel van de onderarm. Een antebrachiale fasciotomy (operatie om de zwelling en druk te verminderen, red.) en ontspanning van de pronator teres-spier werden uitgevoerd met behulp van micro-chirurgische technieken. Hij zal morgen (dinsdag, red.) aan zijn herstel beginnen."