Zoeken

Kawasaki bevestigt deelname 8 uren van Suzuka

27 mei 2022
Kawasaki heeft bevestigd deze zomer weer officieel deel te zullen nemen aan de 8 uren van Suzuka. Als regerend kampioen is een full factory programma opgesteld om na twee jaar afwezigheid vanwege de wereldwijde corona pandemie de titel van de prestigieuze race te prolongeren.

De officiële KRT inschrijving bestaat dit jaar uit maar liefst drie bewezen winnaars van de Suzuka 8 Hours endurance race, voor Japanse fabrikanten de allerbelangrijkste race van het seizoen. Belangrijker nog dan de MotoGP of het WK Superbike. 

Naast huidige KRT rijders Jonathan Rea en Alex Lowes heeft Kawasaki een beroep op Leon Haslam als derde rijder gegaan. Rea heeft de 8 uren van Suzuka al twee keer gewonnen, terwijl Lowes en Haslam beide al drie keer op het hoogste podest hebben gestaan. Voor Lowes is het echter de eerste keer dat hij dat op een ZX-10RR zal doen.

Kawasaki heeft de 8 uren van Suzuka slechts 2 keer gewonnen. De eerste keer was in 1993 - het jaar dat ook Scott Russel wereldkampioen werd in het WK Superbike, de tweede keer was in 2019. De 43e Suzuka 8 Hours wordt verreden van 5 tot 7 augustus 2022. 

Jonathan Rea: 
“Ik ben zo opgewonden om terug te gaan naar Japan. Het is begrijpelijk dat Kawasaki altijd zo'n geweldige steun heeft gehad. We wonnen de race 3 jaar geleden. Kawasaki was begrijpelijkerwijs enthousiast om de titel te verdedigen en vooral om de positieve bekendheid die WorldSBK momenteel aan Kawasaki levert voort te zetten, terwijl die positiviteit wordt uitgebreid naar de 8h en Japan. 
Door Covid konden we tot nu toe niet terugkeren. Ik voel me altijd erg gewaardeerd door de Japanse fans. De sfeer is ongelooflijk en ik kijk er echt naar uit om terug te gaan. Ik denk dat het doel om terug te keren naar Suzuka is om te winnen. We hebben daar eerder gewonnen en dit seizoen heb ik het gevoel dat we, met Alex en Leon in het team, veel ervaring hebben samen met de Ninja ZX-10RR. 
Ik ben erg opgewonden om terug te gaan en te zien wat we kunnen doen. We gaan met een enorme inspanning, veel testen, het evenement serieus nemen met een sterke line-up van rijders en een team met veel meer ervaring. Ik denk dat het minimum dat we kunnen doen is strijden om het podium, maar natuurlijk kan in endurance racen alles goed gaan, alles kan fout gaan. We moeten heel kalm en volwassen zijn en ronde voor ronde ons best doen."

 
Alex Lowes: 
“Het is een race waarmee ik in het verleden enig succes heb gehad. Ik ben erg blij om daar voor het eerst met Kawasaki terug te gaan. Het is fantastisch om gekoppeld te zijn aan Jonathan, die de vorige keer dat hij er was won. Het is duidelijk dat ik een goede vriend van Leon ben buiten de baan, dus het zal leuk zijn om ook in hetzelfde team als hem te zitten. 
Ik deel elk weekend de garage met Johnny en hij is duidelijk een regerend kampioen bij Suzuka omdat we een paar jaar hebben gemist. Ik heb het evenement drie keer gewonnen, dus ik denk dat we een redelijk goed team hebben, een sterk team, en ik kijk er naar uit om te zien hoe we het samen doen. Met het testschema dat Kawasaki heeft gemaakt, weten we hoe gefocust ze zijn op deze race. Als de race in 2022 weer op de kalender staat, willen ze winnen en we gaan daarheen om ons best te doen om nog een overwinning te behalen. Eens kijken of we ons doel kunnen bereiken.

 
Leon Haslam: 
“Voor mij is het fantastisch om terug te gaan naar de Suzuka 8 Hours. Ik heb daar veel succes gehad en heb het drie keer weten te winnen. Johnny en ik wonnen het in 2019, de laatste keer dat het werd gehouden, dus om terug te gaan in 2022 heb ik echt hoge verwachtingen. Om weer samen te werken met Johnny en ook met Alex, die onze belangrijkste rivaal was in 2019 - ik denk dat we het dreamteam hebben. Ik heb er super veel zin in en kan niet wachten om aan de slag te gaan. Het doel voor 2022 op Suzuka is natuurlijk om te winnen en om opeenvolgende overwinningen voor Kawasaki te behalen.”

 
Guim Roda, KRT-teammanager: 
“We zijn zo trots om te helpen bij deze race en Kawasaki heeft ons gevraagd om deze Suzuka 8 Hours volledig te ondersteunen, net zoals we deden in 2019 toen we Team Green en KHI Engineers ondersteunde. We gaan nog een stap verder en brengen de Superbikes van het team daar op 100% om opnieuw te proberen de overwinning te pakken. We zullen zien hoe we werken in de volgende test en onze beste stappen zetten. Het wordt een combinatie van de staf van KRT WorldSBK en de Japanse ingenieurs.
 
Ze hebben goede ervaring in de 8 uur en zullen ons op veel gebieden ondersteunen. Het is een zeer belangrijke race voor Japan als land, en de markt in Japan, en we zijn erg trots om daar te zijn om deze race te ondersteunen. Maar we voelen voor de fans over de hele wereld dat de 8h-race ook een zeer iconische race is. Voor KRT en Kawasaki is het een zeer belangrijk evenement omdat het de geest van de sport in Japan vertegenwoordigt. Ik weet dat Kawasaki bereid is daar goed werk te leveren, te strijden tegen andere fabrikanten en een goede show te geven. Uiteindelijk is het net een grote show, een groot motorfeest in Japan. Kawasaki is zo toegewijd aan deze activiteit. We gaan proberen daar het beste van te maken en de trofee weer naar Kawasaki terug te brengen."