Zoeken

Goed gevuld startveld voor 4H Spa Classic

23 mei 2022
Het aftellen tot de 24 uur van Spa-Francorchamps is begonnen, en daarmee ook het aftellen tot de 4 Hours of Spa Classic, het voorprogramma van de 24 uurs race met machines gebouwd tussen 1980 en 2001. Volgens organisator DG Sport zal het een kwaliteitsvolle race gaan worden met die youngtimers.

 

De meest recente inschrijvingen voor de 4 Hours of Spa Classic zijn meteen ook een versterking van de Belgische delegatie. Team Performance 55 rijdt met een Suzuki GSX-R 1000 uit 2001 voor Olivier Bolmont en Cédric Rosmant in de SBK-Pro raceklasse. 

De twee andere teams, te weten Nix Motoren (met Peter Rogiers en Herbert Nickmans), en Warpspeed Classic Racing 2 (met Jo Nuyts en Eric Van Der Sypt), hebben elk een Suzuki GSX-R 750 uit het begin van de negentiger jaren voor de categorie SSK-Pro ingeschreven. 

Deze drie teams zullen, net zoals alle anderen, over een kleine pitbox in de endurancezone kunnen beschikken, wat ze in staat moet stellen om ten volle van de 240 minuten van de race te genieten, en betere pitstops af te werken.

Op de officiële timing van de 24 Uur van Spa EWC voor motoren staat er op woensdag in hartje Malmédy nog steeds een Parade gepland, maar DG Sport zal op zaterdagavond, lang na de finish van de race, ook een Bikers’Party in de Villa de la Source organiseren. 

Vanaf 21 uur zal er daar volop sfeer zijn. met bovendien een uniek uitzicht op het circuit waar op dat moment de sterren van het WK endurance in actie zullen zijn.
 
Een ticket voor deze Bikers’Party is inbegrepen in de packs Bikers’Premium en Bikers’Club. De party kan ook bijgewoond worden door een ticket van 35 euro te kopen, waarin wel 10 drankbonnen zijn inbegrepen.