Zoeken

EWC in de lift, sterk startveld 24 uur Le Mans

17 maart 2023
Het Endurance World Championship zit in de lift. De 46e editie van de 24 Heures Motos, de 24 uur van Le Mans, zullen er maar liefst 55 teams aan de start staan, waarvan 37 permanente EWC teams.

Een ongekend aantal van 55 motoren zal dit jaar om de glorie gaan strijden in de opener van het EWC seizoen, de 24 uur van Le Mans, die dit jaar van 13-16 april zal plaatsvinden op het roemruchte Bugatti-circuit. 

Tijdens een online persconferentie maakte organisator l’Automobile Club de l’Ouest’ vandaag bekend dat in totaal 18 Formula EWC machines, 34 Dunlop-uitgeruste Superstock machines plus 3 machines in de Experimental klasse hebben ingeschreven.

In totaal staan dit jaar 37 permanente EWC teams aan de start van de 24 Heures Motos, zoals de 24 uur van Le Mans officieel in de boeken wordt genoemd, wat een toename is van 15% ten opzichte van het afgelopen jaar. 

Het aantal permanente teams is niet het enige dat is gegroeid. In totaal staan er 55 machines aan de start, wat een toename is van 3 machines ten opzichte van de 52 motoren die vorig jaar voor de 45e editie waren geregistreerd. Wat er toen ook al 6 meer waren dan de 46 uit 2021 en de 38 voor het 2020 event. 

In cijfers uitgedrukt:
55: Voorlopige inschrijvingen
18: Formula EWC registraties
34: Superstock deelnemers
37: Permanente EWC teams
21: Landen vertegenwoordigd
8: Motorfabrikanten

Jean-Baptiste Ley, EWC Series Director, Discovery Sports Events: 
“De vooruitzichten voor weer een zeer competitief en vermakelijk seizoen waren al erg sterk, maar de publicatie van de voorlopige deelnemerslijst voor de 24 Heures Motos verhoogt de spanning en verwachtingen nog meer, vooral gezien de kwaliteit van de deelnemende renners en teams. 

Het feit dat er jaar na jaar meer inschrijvingen binnenkomen, toont de aantrekkingskracht van de EWC en de kracht van het kampioenschap aan en het is fantastisch om het EWC seizoen 2023 te kunnen starten wetende dat er zoveel belangstelling is, ook van 37 vaste EWC-teams.”