Zoeken

4 Hours of Spa Classic voorprogramma 24H Motos Spa

28 april 2022
Begin juni maakt de 24 uur van Spa z'n langverwachte comeback. Als openingsprogramma organiseert DG-Sport de 4 Hours of Spa Classic, specifiek voor Youngtimers, machines gebouwd tussen 1980 en 2001. De classic race is in eerste instantie bedoeld voor niet-professionele teams.

"Net als de 6 Heures Moto zijn de '4 Hours of Spa Classic' in de eerste plaats bedoeld om niet-professionele teams in staat te stellen de wereld van het endurance racen te betreden tegen acceptabele financiële voorwaarden en in een omgeving die passie en gezelligheid uitademt", legt Florian Jupsin uit, Bike Manager bij DG Sport. "Hoe die machines er uitzien, daar zijn de teams vrij in, maar ze moeten wel voldoen aan de technische specificaties vermeld in de regelgeving."

Concreet worden de deelnemers van de '4 Hours of Spa Classic' verdeeld in twee verschillende categorieën: 'Young Timers Pro' en 'Young Timers'. De eerste categorie is toegankelijk voor teams die met een motorfiets rijden die wordt gedeeld door twee of drie piloten, en een reservemachine is toegelaten. De tweede categorie is voor teams die één motorfiets per rijder opstellen. In dit geval wordt er geen reservemachine toegestaan.

In elk van de twee categorieën, 'Young Timers Pro' en 'Young Timers', vinden we machines terug die onder de SSP-, SSK- en SBK-regelgeving vallen. Genoeg om een ​​even breed als gevarieerd aanbod te garanderen, aangezien de toegelaten motorfietsen talloze modellen omvatten van de merken Aprilia, Bimota, Ducati, Honda, Yamaha, Suzuki, Kawasaki en Triumph.

Het is dan ook een heterogeen deelnemersveld gevuld met 600cc, 750cc en 1000cc motorfietsen, dat het eerste weekend van juni verwacht wordt op 'het mooiste circuit ter wereld', om zo een belangrijk deel van de geschiedenis van het uithoudingsvermogen te vieren, net voor de start van de 24-uursrace waarin de meest recente producties van de verschillende betrokken fabrikanten worden samengebracht.