Zoeken

Uit de praktijk: Rukka Thund-R en R-Star

R-Star handschoenen

14 mei 2018

 

Met de Thund-R outfit namen we meteen een set handschoenen mee. Als het koud wordt zijn handschoenen misschien nog wel belangrijker dan het pak, koude vingers laten alles koud aanvoelen. Bovendien is het niet prettig motorrijden als je nauwelijks gevoel hebt. En tot slot zijn m’n meest nieuwe waterdichte handschoenen alweer een paar jaar oud en dus niet gegarandeerd waterdicht meer. Beter een set nieuwe meenemen (en de oude voor de zekerheid).

De R-Star handschoenen overtreffen elke verwachting. Warmer dan al m’n vorige handschoenen ooit waren, waterdicht en ook de voering blijft perfect op z’n plek zitten. Iedereen die ooit waterdichte winterhandschoenen heeft gedragen, weet hoe belachelijk irritant het kan zijn als je eenmaal nat, je handschoenen uittrekt en weer moet aantrekken. Dat heeft Rukka netjes ondervangen, met een prima in vorm blijvend eindresultaat. En nog een extra’tje: Rukka heeft deze handschoenen uitgevoerd als 2 in 1 systeem; een extra scheiding in de voering laat je kiezen of je je handen ‘warm’ of ‘nog warmer’ wilt hebben. Bij aantrekken kun je kiezen of je de optie ‘voering binnen’ of ‘voering buiten’ kiest, zodat de extra isolatie hetzij bij je palm, hetzij aan de buitenkant van je hand hebt. Nou had ik tijdens mijn trip motoren met handvatverwarming, dus koos ik vanzelf voor de optie ‘buitenkant’, maar mijn redenatie is toch ook iets anders dan die van de maker. Ik heb liever extra warmte aan de buitenkant van mijn hand, omdat daar rijwind de boel meer afkoelt dan aan de palmzijde. Het idee dat de andere optie warmer moet zijn ontgaat me dan ook een beetje.

Qua pasvorm is er niks te klagen, aantrekken gaat eenvoudig en de verstelling is ook met handschoenen aan (elke keer als je de ene handschoen al aan hebt dus) ook prima te bedienen. Als extra’tje zit er aan de linker wijsvinger nog een ruitenwisser voor als je je vizier zou willen poetsen. Werkt best oké, maar tegen aanvriezende mist is ook dit niet opgewassen. Al zou een echte ruitewisser er ook moeite mee hebben, waarschijnlijk. 

Adviesprijs: € 219,00