Zoeken

KTM roept 1290 Super Duke R opnieuw terug om probleem kabelboom

2 december 2022
KTM heeft opnieuw een terugroepactie uitgerold voor de 1290 Super Duke R. De routing van de centrale kabelboom moet worden aangepast, volgens KTM als resultaat van de continue productontwikkeling.

 

Begin vorig jaar had KTM ook al een probleem met de routing van de kabelboom van de 2020 1290 Super Duke R ontdekt, maar toen betrof het het deel van de kabelboom dat in het kontje van de motor was verwerkt en waren de Oostenrijkers zeer helder voor wat betreft oorzaak en gevolg.

Bij deze terugroepactie hult KTM zich in stilzwijgen over die oorzaak en gevolg, maar houdt het bij een melding dat "als een resultaat van continue productontwikkeling de routing van de centrale kabelboom is verbeterd."

KTM meldt ook dat bij de routing zones waar de kabelboom kan schuren moeten worden vermeden en dat om die reden kabelbinders en een frame cover opnieuw moeten worden gemonteerd. 

Dat doet vermoeden dat ergens in dat gebied de centrale kabelboom heeft kunnen schuren. Een doorgeschuurde kabelboom kan op zijn beurt kortsluiting tot gevolg hebben, waardoor de motor kan vallen en in een worstcasescenario er zelfs brand kan ontstaan. 

De terugroepactie betreft de 2020-2022 1290 Super Duke R, bij de KTM dealer zal de routing van de kabelboom worden aangepast.