Zoeken

Harley roept XL1200 en XL883 in de VS terug om waarschuwingssticker

28 maart 2022
Harley-Davidson heeft in de V.S. wel een heel erg bijzondere terugroepactie uitgerold. Bij de daar in 2021 en 2022 nog leverbare XL1200 en XL883 modellen blijkt namelijk de waarschuwingssticker op het remreservoir los te kunnen laten.

Het is denken wij bij de meeste motorrijders wel het eerste dat bij een nieuwe motor wordt gedaan: het verwijderen van alle irritante waarschuwingsstickers. Heeft een designafdeling z'n stinkende best gedaan om een bloedstollend mooie fiets te ontwerpen, moeten d'r overal veiligheidstickets worden geplakt die afbreuk doen aan dat prachtige ontwerp.

Dat neemt niet weg dat ze d'r van overheidshalve wel op moeten zitten wanneer de motor wordt uitgeleverd en - als het aan die overheid ligt - wel op moeten blijven zitten. Of er in ieder geval niet vanzelf af mogen waaien.

Dat laatste bleek bij Harley's 2021-2022 XL1200NS, XL1200X en XL883N echter wel zo te zijn. Nou, misschien niet afwaaien, maar wel dat ze los konden laten omdat de hoekjes te scherp waren. En dus moest er een terugroepactie worden uitgerold, omdat zonder de aanwezigheid van de waarschuwingssticker er mogelijk verkeerd onderhoud aan de remmen wordt gedaan.

NU hebben ze dat wel slim opgelost. De eigenaren van de in totaal 4.177 motoren waarover het gaat krijgen namelijk de nieuwe (aangepaste) stickers per post opgestuurd, met instructie hoe die sticker aan te brengen. En voor wie dat te moeilijk is, mag uiteraard een beroep op de Harley-dealer doen. Vragen ons af hoeveel van die nieuwe stickers straks rechtstreeks in de kliko zullen belanden.