Zoeken

Harley roept 2023 Street Glide CVO terug: stuurproblemen boven 160 km/u

19 december 2023
Harley-Davidson heeft een terugroepactie uitgerold voor de 2023 Street Glide CVO (FLHXSE). Units die voor 10 juni 2023 zijn geproduceerd reageren bij snelheden boven de 160 km/u mogelijk heftiger op weg- en weersomstandigheden dan verwacht.

Op 31 augustus 2023 ontving de Harley-Davidson Technical Subcommittee (TSC) twee meldingen van vermeende bezorgdheid over de handling bij 2023 FLHXSE modellen. De TSC had zes meetings, om aanvullend materiaal te onderzoeken. De beschikbare data liet zien dat er 4 meldingen over deze materie waren binnengekomen. 

Onderzoek wees uit dat de motor bij hoge snelheid onder bepaalde omstandigheden zeer moeilijk nog onder controle te houden was, en dan met name op slecht wegdek of bij harde winden. Hoewel dit zelfs tot een crash zou kunnen leiden, heeft zich geen ongeluk voorgedaan. 

De instabiliteit is het gevolg van een combinatie van factoren: de massa van de voorwielophanging, de stijfheid en de enertia geven gezamenlijk niet de gewenste performance bij snelheden boven de 100 mijl per uur (160 km/u).  Dealers zullen nu een update doorvoeren aan de software van de Engine Controle Module en daarnaast extra ballast en een riem monteren.