Zoeken

Harley roept 200.000 Touring en Trike modellen terug om issue remlicht

1 november 2022
Harley-Davidson heeft een terugroepactie uitgerold voor verschillende 2019-2022 Touring, Trike en CVO modellen. Het remlicht kan mogelijk gaan branden zonder dat er daadwerkelijk wordt geremd. Alleen al in de Verenigde Staten gaat het om 200.000 motoren.

Maar liefst 199.419 motoren en trikes zijn volgens documenten van de NHTSA in de Verenigde Staten getroffen door de terugroepactie - 31.572 2019-2022 Trike en CVO Trike motoren en 167.847 2020-2022 Touring en CVO Touring motoren. 

Na meldingen vanuit het veld te hebben ontvangen over remlichten die bleven branden was het Technical Subcommittee van Harley-Davidson afgelopen jaar een uitgebreid onderzoek gestart, waarbij de desbetreffende onderdelen bij de dealers werden opgevraagd en contact met de toeleverancier werd gezocht. 

Gebaseerd op de informatie en data die toen beschikbaar was (waaronder het lage aantal incidenten en het feit dat het probleem uit zichzelf weer weg leek te gaan) besloot de TSC (Technical Subcommittee) om het onderzoek te sluiten en geen verdere actie te ondernemen.

In mei dit jaar werd het onderzoek echter weer geopend, na meerdere rapporten te hebben ontvangen waaruit bleek dat het veel vaker voorkwam dan in eerste instantie ingeschat. In de assemblagefabriek werd de software aangepast, waarmee het potentieel probleem was geëlimineerd. De TSC hield de maanden daarna de vinger aan de pols. 

Eigenaren van de getroffen motoren wordt geadviseerd om contact op te nemen met een geautoriseerde Harley-Davidson dealer, die het probleem kosteloos zal verhelpen. Door de dealer zal een software update worden uitgevoerd en bij de getroffen Trike en CVO Trike modellen een nieuwe drukschakelaar monteren. 

Modeljaar Touring / CVO Touring modellen Trike / CVO Trike modellen
Productie Range: 2 juli 2019 - 23 juni 2022 Productie Range: 6 juli 2018 - 23 juni 2022
2019 FLHTCUTG, FLRT
2020 FLHP, FLHR, FLHRXS, FLHT, FLHTK, FLHTKSE, FLHTKSHRINE, FLHTP, FLHX, FLHXS, FLHXSE, FLTRK, FLTRX, FLTRXS, FLTRXSE FLHTCUTG, FLRT, FLHTCUTGSE
2021 FLH, FLHP, FLHR, FLHRXS, FLHT, FLHTK, FLHTKSE, FLHTKSHRINE, FLHTP, FLHX, FLHXS, FLHXSE, FLTRK, FLTRX, FLTRXS, FLTRXSE FLHTCUTG, FLRT, FLHTCUTGSE
2022 FLHP, FLHR, FLHRXS, FLHT, FLHTK, FLHTKSHRINE, FLHTP, FLHX, FLHXS, FLHXSE, FLHXST, FLTRK, FLTRKSE, FLTRX, FLTRXS, FLTRXSE, FLTRXST FLHTCUTG, FLRT, FLHTCUTGSE