Zoeken

Ducati roept Diavel V4 terug: duovoetsteun kan afbreken

18 april 2023
Ducati heeft een terugroepactie uitgerold voor de nieuwe Diavel V4. De linker en rechter voetsteunen voor de duopassagier kunnen mogelijk afbreken, wat het risico op een crash of verwonding vergroot.

Op 27 maart ontving Ducati een melding van een dealer dat bij een linker voetsteun van een Diavel V4 bij het uitklappen was afgebroken. Dat gebeurde tijdens het rijklaar maken van de motor en dus nog voordat de motor aan de klant was uitgeleverd. 

Bij Ducati werd direct een onderzoek gestart, wat uitwees dat een specifieke batch van linker en rechter voetsteunen voor de duopassagier, geïdentificeerd met code "K22", mogelijk waren aangetast door een fout in het smeedproces. 

Ducati heeft de Diavel V4 modellen die met de "K22" batch duovoetsteunen links en rechts zijn uitgerust geïdentificeerd. Vanuit het veld heeft Ducati geen melding ontvangen van crashes of verwondingen. 

Op 6 april heeft Ducati een terugroepactie uitgerold. Bij de Ducati dealers zullen de "K22" code duovoetsteunen worden vervangen door nieuwe exemplaren. Vanaf 6 april zijn alle motoren na productie gecheckt en geïnspecteerd en zijn de code "K22" voetsteunen vervangen.