Zoeken

Vespa viert Chinese nieuwjaar met 946 10th Anniversario

19 januari 2023
Tien jaar na z'n lancering heeft Vespa een speciale 10th Anniversary Edition aangekondigd, waarmee ook het Chinese nieuwjaar, dit jaar het jaar van het konijn, zal worden gevierd. De 10th Anniversario is de eerste in een serie van 12 stuks die de komende 12 jaar op de markt zullen worden gezet.

 

Waar steeds meer Chinese merken hun pijlen op Europa aan het richten zijn, is ook het omgekeerde het geval en hebben steeds meer van de traditionele merken hun pijlen op China gericht. Zo ook Piaggio, dat om die reden op 22 januari een bijzondere en gelimiteerde uitvoering van de Vespa 946 gaat lanceren. 

Waarom die dag? 22 januari is de dag van het Chinese nieuwjaar, in 2023 het jaar van het konijn, een symbool en voorteken van rust, welzijn en respect voor het verleden. De Vespa 946 10° Anniversario, gewijd aan het jaar van het konijn, wordt uitgegeven in een gelimiteerde en genummerde serie van 1.000. 

Dit zal slechts de eerste fase zijn van een belangrijk project dat de komende 12 jaar zal duren en waarbij elk jaar een nieuwe jaarlijkse editie zal worden geïntroduceerd, geïnspireerd op het maanhoroscoopdier van dat jaar.

Sinds zijn debuut in 2013 heeft de Vespa 946 zich gevestigd als het archetype van de Vespa van morgen, die de waarden interpreteert die Vespa tot een wereldwijd icoon hebben gemaakt, terwijl hij er een eigentijdse geest en een vooruitstrevende houding aan toevoegt. 

Zelf noemen ze het een meesterwerk van Italiaanse makelij, dat nu een echt verzamelobject is geworden en vorm krijgt in een speciale productielijn die meer wegheeft van een haute couture-atelier dan iets anders. 

Deze speciale versie wordt uitgegeven in een herwerking van het klassieke Vespa-groen, om de liefde voor plezier, luchtigheid en natuur te symboliseren die typerend zijn voor degenen die onder dit sterrenbeeld zijn geboren. Het gestileerde silhouet van een konijn piept uit op het lichaam.

Alle details van de Vespa 946 10° Anniversario zijn gemaakt in een verfijnde gepolijste afwerking met warme reflecties, terwijl het dubbel gestoffeerde zadel zwart is met gepolijste stiksels en met de hand is genaaid met naald en draad, net als de handgrepen.

Meer details zijn beschikbaar op www.vespa.com vanaf 22 januari 2023.