Zoeken

Nieuwe frisse kleuren en graphics voor 2024 Kawasaki Versys 650

17 november 2023
De Versys 650 is volgens Kawasaki de meest veelzijdige Dual Purpose in het Versys gamma, een alleskunner die rijplezier, comfort en dagelijkse inzetbaarheid weet te combineren in één aantrekkelijk geheel. Voor 2024 heeft Team Green de kleuren opgefrist en van nieuwe graphics voorzien.

Waar bij de meeste fabrikanten het accent de laatste jaren steeds meer richting offroad is gegaan blijft Kawasaki vasthouden aan haar eigen interpretatie van de kreet Dual Purpose: voor alle wegen - zolang ze maar geasfalteerd zijn. En met succes, zowel de Versys 1000 als de Versys 650 gaan jaar op jaar als warme broodjes over de toonbank. 

Volgens Kawasaki ligt het succes van de Versys 650 juist in het feit dat de focus op straatgebruik is gelegd, wat de Versys de beste handling in zijn klasse geeft. De looks van een allroad, maar met stuureigenschappen voor de openbare weg. Voor 2024 zet Kawasaki het succes voort met 2 nieuwe kleuren en de terugkeer van de volledig zwarte kleurstelling met nieuwe graphics.

De kern van de Versys 650 blijft zijn 649cc parallel-twin motorblok, dat vooral getuned is op een sterk middengebied en de toerenkelder, met een opmerkelijk laag brandstofverbruik - zo weten wij uit eigen ervaring. Hoe zuinig? Is in één tank vanuit Nederland naar Dijon zuinig genoeg voor je?

Voor modeljaar 2021 had Kawasaki de Versys 650 nog een flinke update gegeven en kreeg de fiets het geavanceerde Kawasaki Traction Control (KTRC) met twee modi, Mode 1 voor een sportieve rijervaring en Mode 2 voor optimale tractie in alle omstandigheden.

Het rijwielgedeelte van de Versys 650 is geoptimaliseerd voor straatgebruik, met lange veerwegen, 17-inch wielen en een korte wielbasis die een uitstekende balans biedt tussen comfort en dynamische handling, zelfs op slecht wegdek. Een achtershock met afzonderlijke hydraulische knop om de veervoorspanning te regelen maakt het gemakkelijk om deze aan de persoonlijke voorkeur of de hoeveelheid bagage of duopassagier (of beide) aan te passen.

Kawasaki claimt dat ondanks zijn scherpe design het comfort van de Versys 650 een verademing is, en ook dat kunnen we alleen maar beamen. Praktische kenmerken zoals de kuip "kieuwen" en het verstelbare windscherm (verstelbaar in vier standen over een bereik van 80mm) bieden veel windbescherming en dus comfort voor lange ritten. 

Net als inmiddels bijna alle Kawasaki modellen is ook de Versys 650 voorzien van een 4,3" TFT-diplay met Bluetooth connectiviteit. Dit multifunctionele scherm geeft overzichtelijk essentiële informatie weer, zoals snelheid, toerental, brandstofniveau, buitentemperatuur en meer. Bovendien stelt de geïntegreerde Bluetooth je in staat om via de Rideology App op afstand voertuiginformatie, ritlogboeken en onderhoudsschema’s te bekijken.

Net als voorgaande jaren biedt Kawasaki weer aantrekkelijke accessoirepakketten aan, met onder andere geïntegreerde zijkoffers, om de veelzijdigheid van de Versys 650 te benadrukken. Voor A2-rijbewijshouders is er ook een 35kW-versie beschikbaar.

Vanaf eind deze maand is de 2024 Versys 650 beschikbaar in de kleurstellingen Metallic Flat Spark Black / Candy Lime Green (Nieuw), Metallic Matte Dark Gray / Ebony (Nieuw) en Metallic Spark Black / Metallic Flat Spark Black (Nieuw).