Zoeken

Kawasaki introduceert nieuwe KFX90 in Benelux

4 augustus 2022
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dat hebben ze bij Kawasaki Benelux goed begrepen en dus zal de nieuwe KFX90, volgens Team Green de ideale quad voor jongeren en beginnende volwassenen, dit jaar officieel geïntroduceerd worden in de Benelux.

 

De sportief vormgegeven KFX90 met LED verlichting heeft overduidelijke invloeden van de populaire KX-range. De vele doordachte oplossingen maken van deze vierwieler een quad waar volgens Kawasaki zowel jong als oud, en van verschillende rijniveaus, veel plezier aan zullen beleven.

Wat de doordachte oplossingen zijn? Om te beginnen heeft de KFX90 een elektrische starter en kan 'ie alleen worden gestart door middel van de contactsleutel. De compacte en betrouwbare 89,9 cc viertakt, luchtgekoelde motor is uitgerust met een volautomatische versnellingsbak CVT, wat betekent dat je je alleen maar hoeft te concentreren op de snelheid. 

De onderhoudsvriendelijke automatische CVT-versnellingsbak moet volgens Kawasaki garant staan voor vele uren onbezorgd rijplezier. Daarnaast is de maximumsnelheid mechanisch instelbaar, zodat je met een gerust hart je kinderen al op zeer jonge leeftijd met het quad-virus kunt besmetten. 

Het stalen frame met A-arm voorwielophanging en swingarm achterwielophanging zorgen voor sportieve rijeigenschappen in ieder terrein. Aan de voorzijde heeft de KFX90 dubbele trommelremmen en achter een krachtige hydraulische schijfrem zodat je te allen tijde over voldoende remvermogen beschikt. Door de brede treeplanken voorzien van antislip kunnen de voeten van de bestuurder veilig binnenboord gehouden worden.  

De verwachting is dat de KFX90 vanaf medio oktober beschikbaar zal zijn bij de officiële Kawasaki dealers. Prijzen zullen later bekend gemaakt worden.