Zoeken

Honda geeft CB300R kleine update voor 2022

24 januari 2022
Honda heeft de CB300R voor modeljaar 2022 een kleine update gegeven. Het grootste verschil zit 'm in de voorkant, waar Big Red een heuse Showa SFF-BP Seperate Function front Fork Big Piston voorvork heeft gemonteerd. Da's echter niet het enige dat Honda heeft aangepast.

 

Ten opzichte van z'n concurrenten in het A2-segment mag 'ie aan het kortste eind trekken voor wat z'n motorische prestaties betreft, maar als je 't ons vraagt heeft Honda dat bij de CB300R ruimschoots weten te compenseren met z'n bijzonder fraaie Neo Sports Café looks. 

Honda ziet de CB300R als een belangrijke stap voorwaarts voor elke beginnende motorrijder, voor wie het na 2 jaar 125cc de eerste 'grote' motor is. Vanuit dat perspectief gezien is de CB300R absoluut een gigantische stap vooruit, van 15 naar nu meer dan 31 pk. 

Te daarbij op dat de fiets slechts 144 kilo rijklaar op de weegschaal zet en je praat over een vlieggewicht fiets die met speels gemak door het dagelijkse verkeer te manoeuvreren is. Hoe lager het gewicht, hoe makkelijker dat 'ie te sturen is. 

Tel daar nog de vloeistofgekoelde, hoogtoerige 286cc ééncilindermotor bij op, dat nu naast Euro 5 normering van een slip-assist koppeling is voorzien, en z'n naakte Neo Sports Café uitstraling bij op en je kunt haast niet anders dan enthousiast van dit fietsje worden. Volgens Honda is de CB300R het perfecte plaatje om jonge motorrijders te enthousiasmeren. 

Het frame is een combinatie van geperst staal en stalen buizen voor een fijnbesnaarde stijfheid - en bijbehorende, naar eigen zeggen geweldige feedback. Vanaf 2022 krijgt de CB300R nu standaard een 41mm Showa Separate Function-fork Big Piston (SFF-BP) UPSD-voorvork (met dezelfde specs als op de voorvork op de CB650R, maar met aangepaste veren en demping), en een radiaal gemonteerde vierzuiger remklauw, een zwevende voorremschijf, IMU-gestuurd ABS en radiaalbanden. 

Een taps toelopend stalen stuur, een vernieuwd LCD-dashboard en volledige ledverlichting zorgen voor een premium touch.

De 2022 CB300R is leverbaar in 4 verschillende kleuren, waarvan er 2 nieuw zijn: Pearl Dusk Yellow en Mat Pearl Agile Blue. De kleuren Matt Gunpowder Black Metallic en Candy Chromesphere Red weren er in 2021 ook al.