Zoeken

Harley-Davidson kondigt vijf nieuwe Touring modellen aan

Street Glide & Road Glide Special

23 augustus 2017

Tot slot heeft Harley-Davidson ook de immens populaire Street Glide Special en Road Glide Special voor 2018 een nieuwe design-stijl meegegeven, waarin chroom is vervangen door zwart. Aangedreven door het krachtige Milwaukee-Eight 107 (1745cc) blok, zijn deze twee nieuwe hot rod baggers niks minder dan een stijlstatement; donker en dreigend in zowel design als afwerking.

Paul James, manager of Product Portfolio, Harley-Davidson:
“Onze twee nieuwe custom baggers zijn de meest agressieve Touring bikes die er te koop zijn en ik weet zeker dat onze klanten niet kunnen wachten om er jaloerse blikken mee te trekken. Maar we weten ook dat comfort en performance op de open weg van cruciaal belang zijn, daarom zijn deze machines niet alleen waanzinnig om te zien, maar ook ongekend comfortabel en rijden ze beter dan ooit.”


Beide Glide Special modellen zijn donker afgewerkt van wiel tot wiel, dat voor een 19” en achter in 18” formaat heeft. Blokbeschermer, voorvork, stuur en bedieningselementen, spiegels, knipperlichten, tank console, engine covers, luchtfilter cover, dempers en uitlaatschildjes zijn allen zwart uitgevoerd. Custom accenten zorgen voor een moderne, agressieve look. Zo benadrukken de uitgerekte zadeltassen de lange, lage lijn van de bike en accentueren ze de in de kleur gespoten binnenkuip. 

Wat rijwielgedeelte betreft zijn beide modellen voorzien van met de hand verstelbare emulsietechnologie achterschokbrekers, die 15% meer verstelbaarheid van de veervoorspanning bieden dan eerdere low-profile touring schokbrekers. Aan de voorkant is een Dual Bending Valve voorvork voorzien die de demping performance van een race-stijl cartridge voorvork levert, maar dan met lineaire dempingseigenschappen en minder gewicht. 

Voor wat de aandrijving betreft zijn beide modellen van het Milwaukee-Eight motorblok voorzien, maar dat was dit jaar ook al zo. Voor 2018 heeft Harley een nieuwe, smallere deksel voor de primaire aandrijving toegepast en heeft het luchtfilterdeksel een subtielere vorm gekregen, waardoor er meer beenruimte rond het blok moet zijn ontstaan en  je makkelijker de voeten aan de grond moet kunnen zetten.



Kleuren:
- Road Glide Special: Vivid Black, Wicked Red, Bonneville Salt Pearl en Hot Rod Red Flake Hard Candy Custom
- Street Glide Special: Vivid Black, Twisted Cherry, Bonneville Salt Denim en Hot Rod Red Flake Hard Candy Custom