Zoeken

Yamaha versnelt CO2-neutrale doelstelling

28 juni 2022
Yamaha heeft de CO2-neutrale doelstelling voor z'n fabrieken - inclusief die buiten Japan - naar 2025 te versnellen. Dat is een enorme sprong van 15 jaar ten opzichte van het Yamaha Motor Group Environmental Plan 2050 dat in juli vorig jaar werd gepresenteerd.

Om dit nieuwe doel te bereiken, zal Yamaha initiatieven stimuleren die gericht zijn op het minimaliseren van het energieverbruik en het vertrouwen op schonere energie. 

Het verwachte resultaat van deze maatregelen tegen 2035 is een reductie van 92% van de CO2-uitstoot (vergeleken met 2010) van productieactiviteiten in binnenlandse en internationale Yamaha Motor-fabrieken. 

Bovendien zal de resterende CO2-uitstoot worden tegengegaan door internationaal erkende methoden om het plan van het bedrijf om CO2-neutraliteit te bereiken in al zijn fabrieken uit te voeren.



Het minimaliseren van het energieverbruik in de fabrieken denkt Yamaha te realiseren door alleen energie die nodig is om producten te maken als waardevol te erkennen en alle andere types energie als doel voor verbetering, over te stappen op machines die minder energie verbruiken en machines automatisch uit te laten schakelen met als doel nul stand-by tijd. 

Voor wat betreft de schone energie spreekt Yamaha over de introductie van hernieuwbare energiebronnen en de promotie van fossielvrije brandstoffen. 

Vanaf juli 2022 wordt in overgeschakeld op hydro-elektrische stroom van Chuba Electric Power in alle faciliteiten en werkplaatsen die onder de jurisdictie van het hoofdkantoor vallen. 

Bij andere Japanse en internationale bedrijven onder de paraplu van Yamaha wordt geleidelijk de overstap naar CO2-vrij stroomverbruik gemaakt, gericht op CO2-vrije elektriciteit in 2030.

Yamaha zet verder de installatie van zonnepanelen voort om het aandeel zelf opgewekte elektriciteit te vergroten en de verschuiving van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energiebronnen te stimuleren door elektrische versies van industriële ovens en andere warmtegenererende fabrieksapparatuur, stoomvrije airconditioning en meer te introduceren.