Zoeken

Yamaha richt joint venture op met CFMoto

25 september 2023
Yamaha Motor Co., Ltd. heeft afgelopen week aangekondigd een nieuwe joint venture met het Chinese CFMoto te hebben opgericht, voor de productie en verkoop van motoren in China. De naam van het nieuwe bedrijf zal ZHUZHOU CF YAMAHA MOTOR CO., LTD zijn. (ZCYM).

 

Al sinds 1992 heeft Yamaha een deel van haar productie in China ondergebracht en had daarvoor samen met haar Chinese partner Chongqing Jianshe Mechanical and Electric Co., Ltd. een joint venture genaamd Zhuzhou Jianshe Yamaha Motor Co. Ltd. (ZJYM) opgericht. 

In een persbericht heeft Yamaha nu aangekondigd met Jiansche tot een overeenstemming te zijn gekomen het aandelenbelang van ZJYM over te dragen aan ZHEJIANG CFMOTO POWER CO., LTD. (CFMoto) De naam van het nieuwe bedrijf zal ZHUZHOU CF YAMAHA MOTOR CO., LTD zijn. (ZCYM).

Deze joint venture is gebaseerd op het verkrijgen van de goedkeuringen, vergunningen, vereist door de mededingingswetten en andere wet- en regelgeving. Yamaha Motor heeft China gepositioneerd als een van zijn belangrijke productie- en verkoopbases en zal de richting van de joint venture met CFMoto in de toekomst blijven bespreken met als doel het concurrentievermogen verder te vergroten.

De start van de ZCYM joint venture staat voor november 2023 gepland in Lusong District, Zhuzhou City, Hunan Province China. CFMoto krijgt 50% aandeel, Yamaha Motor 44,23% en de resterende 5,77% aandeel komt in handen van het in Hong Kong gevestigde TAIR YEA LIMITED. In het nieuwe bedrijf zullen naar schatting 500 medewerkers werkzaam zijn.