Zoeken

Yamaha Motor richt duurzaamheid-investeringsfonds op

22 juni 2022
Yamaha Motor heeft de oprichting van het Yamaha Motor Sustainability Fund aangekondigd voor investeringen in bedrijven die zich bezighouden met het aanpakken van problemen op het gebied van het milieu.

Het Yamaha Motor Sustainability Fund is een nieuw initiatief dat CO2-compensatie mogelijk maakt, naast het verminderen van de CO2-niveaus en de ecologische voetafdruk van onze bestaande bedrijven. Het fonds heeft een totale investeringswaarde van $ 100 miljoen dollar en heeft een looptijd van 15 jaar.

In het persbericht zegt Yamaha motor als bedrijfsmissie te hebben om "nieuwe opwinding en een meer bevredigend leven te bieden aan mensen over de hele wereld". Eco-gerichte initiatieven behoren volgens Yamaha tot de belangrijkste thema's om deze missie te bereiken. 

Met dit fonds wil Yamaha Motor samenwerkingsrelaties aangaan met de talrijke bedrijven die ernaar streven milieuproblemen op te lossen en als gelijkgestemde partner bij te dragen aan het creëren van een betere wereld en tegelijkertijd de eigen activiteiten van elk bedrijf te versterken.

In 2015 heeft het bedrijf Yamaha Motor Ventures (YMV) opgericht in Silicon Valley, dat in 2022 tot Yamaha Motor Ventures is omgedoopt, en het Yamaha Motor Exploratory Fund, L.P. in 2018. Dit fonds is bedoeld om verkennende investeringen te doen in startende bedrijven om nieuwe ondernemingen.

In het nieuwe managementplan voor de middellange termijn (2022-2024), dat in februari van dit jaar werd aangekondigd, heeft Yamaha Motor het versterken van haar inspanningen voor duurzaamheid tot een centraal thema gemaakt, naast de groeistrategieën en de versterking van de managementfundamenten die het bedrijf tot nu toe heeft doorgevoerd. 

Yamaha Motor onderzoekt nieuwe technologieën en bedrijfsmodellen die bijdragen aan duurzaamheid om de CO2-compensatie-inspanningen die nodig zijn om haar doelstellingen inzake CO2-neutraliteit te bereiken, te versnellen.