Zoeken

Scrambler 1200 XE stuntmotor No Time to Die voor recordbedrag geveild

3 oktober 2022
De Triumph Scrambler 1200 XE stuntmotor die in de recente James Bond film No Time to Die heeft gefigureerd is in het Britse veilinghuis Christie's voor een recordbedrag van £138.600 de hand gedaan. De opbrengst gaat naar een goed doel.

 

De recente veiling van James Bond items in het Britse veilinghuis Christie's was de eerste in een reeks Sixty Years of James Bond - Live Auction veilingen die de komende tijd zullen worden georganiseerd. 

Het laatste lot van deel 1 was de Triumph Scrambler 1200 XE stuntmotor die in de film No Time to Die is gebruikt. De motor werd gebruikt in de actievolte openingsscène van de film, toen 'ie werd bereden door sluipmoordenaar Primo van de slechterik Lyutsifer Safin. De Scrambler komt daarna in handen van James Bond, die er een achtervolgingsscène door de smalle Italiaanse straatjes mee doet, met als hoogtepunt een epische sprong naar het piazza.

De voor die stunts werd gebruikte Scrambler 1200 XE was speciaal geprepareerd om de zware beproevingen van de Italiaanse actiescène met goed gevolg te kunnen doorstaan. Stuntcoördinator Lee Morrison werkte samen met het Triumph-team aan een stuntmotorfiets die niet alleen op een hoog niveau zou presteren, maar er ook nog eens goed uit zou zien. Stuntrijders Paul Edmonson en Martin Craven deden de actiescènes met de Scrambler.

Op voorhand had het veilinghuis de opbrengt van de Scrambler op £20.000 tot £30.000 ingeschat, maar dat bleek nog maar het begin. De motor, die geen typegoedkeuring heeft en dus niet op de openbare weg mag worden gebruikt, bracht een recordbedrag van £138.600 op, meer dan het 10-voudige van wat de gekentekende motor in het Verenigd Koninkrijk nieuw kost.