Zoeken

Samenwerking Ducati en VW voor assemblage motoren in Argentinie

6 mei 2022
Ducati is een samenwerking met de Volkswagen Group Argentinië aangegaan voor de CKD assemblage van Ducati motorfietsen voor de lokale Argentijnse markt. In het Córdoba Industrial Center zal tegen het eind van 2022 de productie worden opgestart, waarmee de VW fabriek de derde fabriek buiten Italië voor Ducati wordt.

De commerciële samenwerking tussen Ducati en Volkwagen Group Argentinië begon in 2013, nadat het Italiaanse merk uit Borgo Panigale in 2012 door Audi AG van Mercedes AMG had overgenomen. 

Sindsdien heeft Ducati in het Zuid-Amerikaanse land goede resultaten weten te behalen. Momenteel heeft Ducati zeven exclusieve dealers in Argentinië, waar het complete gamma aan Ducati en Scrambler motoren leverbaar is. 

"De Argentijnse motormarkt is erg interessant, Ducati heeft een sterke positionering in dit land waarin we door de jaren heen uitstekende resultaten hebben kunnen behalen, zowel qua volumes als qua marktaandeel", aldus Francesco Milicia, Ducati VP Global Sales en Aftersales.

"In Argentinië kunnen we rekenen op een geweldige samenwerking met de Volkswagen Group die onze fietsen distribueert, en het is ook dankzij deze sterke relatie dat we deze belangrijke stap kunnen zetten die onze positie in deze markt nog meer zal helpen versterken."

"Argentinië is een belangrijke pijler voor Volkswagen Latijns-Amerika. Met deze nieuwe investering zullen we ons merk in de regio blijven versterken, met modellen die steeds meer worden aangepast aan de behoeften van onze klanten", aldus Pablo Di Si, uitvoerend voorzitter van Volkswagen. Latijns Amerika.

"Het is een groot genoegen om Ducati-motorfietsen in Córdoba te gaan assembleren, aangezien Volkswagen Group Argentina de eerste dochteronderneming van de VW Group ter wereld zal zijn die dit doet."

In het Córdoba Industrial Center zullen de Ducati en Scrambler modellen volgens het zogenaamde CKD productieproces worden geassembleerd. CKD productie, dat voor Complete Knock Down staat, wordt voornamelijk toegepast in landen met een hoge importheffing. Bij CDK worden alle onderdelen gefabriceerd, ingekrat en verscheept naar het land van bestemming, alwaar het in een lokale assemblagefabriek in elkaar wordt gezet. 

Het eerste model dat in het Córdoba Industrial Center zal worden geassembleerd is de Scrambler Icon. De Scrambler familie is volgens de Italianen het meest gewaardeerd op de Argentijnse markt, na de eerste lokale presentatie in 2016.