Zoeken

MV Agusta weer financieel gezond

31 januari 2023
MV Agusta is financieel weer gezond. De rechtbank van Varese heeft de procedure "Concordato Preventivo in Continuità Aziendale", een akkoord met crediteuren naar Italiaans recht, als opgelost verklaard, na zich ervan te hebben vergewist dat alle uitstaande schulden bij schuldeisers en alle verplichtingen onder het akkoord volledig waren voldaan.

De exit uit het Akkoord met Crediteuren rondt het herstructureringsproces van MV Agusta Motor S.p.A. af. Een uitstekend resultaat dat volgens de Italianen mogelijk werd gemaakt dankzij de sterke inzet van de familie Sardarov, die 4 jaar geleden de controle over het bedrijf overnam en het vanaf het begin financieel ondersteunde.

De familie Sardarov injecteerde meer dan € 180 miljoen om alle bedrijfsactiviteiten te herstructureren, alle schulden volgens de procedure af te betalen, de dagelijkse activiteiten van MV Agusta te ondersteunen en ervoor te zorgen dat het bedrijf een solide businessplan heeft voor de toekomstige groei.

De komst van de nieuwe partner, KTM AG, een bedrijf van PIERER Mobility AG, bewijst dat MV Agusta op de goede weg is gezet en markeert een nieuwe positieve ontwikkeling onder leiding van CEO Timur Sardarov, die benadrukt dat een moeilijke fase in de de geschiedenis van het bedrijf nu officieel voorbij is en dat MV Agusta nu een solide basis heeft om zijn status van een van de grootste merken in de motorgeschiedenis waar te maken.



Timur Sardarov, CEO van MV Agusta Motor S.p.A.: 
“Sinds mijn komst bij MV Agusta is de schikking van het akkoord met de schuldeisers een van mijn belangrijkste doelstellingen geweest om het vertrouwen van onze klanten en onze leveranciers te herwinnen. 

Ondanks de negatieve effecten van de pandemie, de sterke stijging van de grondstofkosten en het uitbreken van de oorlog in Oekraïne, hebben de inzet en het professionalisme van het management van MV Agusta dit belangrijke resultaat opgeleverd. 

We moeten nu met hernieuwd vertrouwen naar de toekomst kijken, getroost door het succes van onze nieuwe modellen. De samenwerking met KTM AG geeft ons bedrijf al nieuwe energie op alle fronten, van de productie van nieuwe modellen en de uitbreiding van ons dealernetwerk tot het verbeteren van de servicekwaliteit voor onze klanten. 

Onze donkere jaren zijn voorbij, nu we eindelijk de voorwaarden hebben gecreëerd voor MV Agusta om een ​​nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het motorrijden te schrijven.”