Zoeken

Honda en Sony richten joint venture op voor EV-mobiliteit

22 juni 2022
Na drie maanden geleden een onderzoek naar een mogelijke samenwerking te hebben aangekondigd zijn Honda en Sony nu in een joint venture overeenkomst een gezamenlijk nieuw bedrijf gestart. Sony Honda Mobility Inc. gaat zich toeleggen op de ontwikkeling en verkoop van EV elektrische mobiliteit met hoge toegevoegde waarde.

De nieuwe samenwerking tussen Honda Motor Co., Ltd. en Sony Group Corporation is het resultaat van de bespreking van een strategische alliantie op mobiliteitsgebied tussen de partijen, zoals in het gezamenlijke persbericht van 4 maart dit jaar aangekondigd

Het nieuwe bedrijf zal Honda's geavanceerde milieu- en veiligheidstechnologieën, mogelijkheden voor mobiliteitsontwikkeling, carrosseriebouw technologie en after-sales servicebeheerervaring samenbrengen met Sony's expertise in de ontwikkeling en toepassing van beeldvorming, detectie, telecommunicatie, netwerk- en entertainmenttechnologieën. o

Met de gebundelde krachten hopen Honda en Sony een ​​nieuwe generatie mobiliteit en diensten voor mobiliteit te realiseren die nauw zijn afgestemd op gebruikers en het milieu, en in de toekomst blijven evolueren.

Sony en Honda zijn van plan het nieuwe bedrijf in 2022 op te richten en in 2025 te beginnen met de verkoop van elektrische voertuigen en diensten voor mobiliteit. De oprichting van het nieuwe bedrijf en de start van de activiteiten zijn onderworpen aan relevante wettelijke goedkeuringen.

Kenichiro Yoshida, CEO Sony Group Corporation
“Gebaseerd op onze visie om ‘de mobiliteitsruimte emotioneel te maken’, zijn de initiatieven van Sony op het gebied van mobiliteit gecentreerd rond de drie gebieden veiligheid, entertainment en aanpassingsvermogen. Terwijl we onze lessen op deze gebieden voortzetten, zijn we verheugd een partner, Honda, te hebben ontmoet met uitgebreide wereldwijde prestaties en kennis, en om de joint venture-overeenkomst tussen de twee bedrijven te ondertekenen. In de toekomst streven we ernaar bij te dragen aan de evolutie van mobiliteit door Honda's geavanceerde milieu- en veiligheidstechnologieën, mogelijkheden voor mobiliteitsontwikkeling, carrosserieproductietechnologie en after-sales servicebeheerervaring te combineren met onze expertise op het gebied van beeldvorming, detectie, telecommunicatie, netwerk en entertainmenttechnologieën.”


Toshihiro Mibe, CEO Honda Motor Co., Ltd.
“Honda blijft nieuwe uitdagingen aangaan op het gebied van milieu, veiligheid en andere geavanceerde gebieden om een ​​drijvende kracht te zijn voor sociale verandering door middel van mobiliteit, en om de kracht te worden die mensen over de hele wereld ondersteunt die dingen proberen te doen op basis van hun eigen initiatief.” We zijn zeer verheugd een joint venture-overeenkomst te hebben getekend met Sony, dat sterke punten heeft op het gebied van geavanceerde digitale technologie, en deelt onze wens om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Sinds de aankondiging in maart hebben veel mensen hun verwachtingen uitgesproken over deze joint venture. Bij het nieuwe bedrijf zullen we ernaar streven nieuwe waarde te creëren door de fusie die wordt veroorzaakt door de combinatie van onze verschillende industrieën, dus kijk uit naar toekomstige ontwikkelingen.”


Commentaar van Yasuhide Mizuno, gepland CEO van Sony Honda Mobility Inc.
“We zijn zeer verheugd om deze joint venture-overeenkomst te ondertekenen, die het startpunt vormt van waaruit we de grote uitdaging aangaan om mobiliteit te revolutioneren en nieuwe waarde te creëren. We zijn van plan om de technologische troeven die de twee bedrijven op verschillende gebieden bezitten, zoals Sony's detectietechnologie en Honda's oorspronkelijke mogelijkheden voor mobiliteitsontwikkeling, volledig te benutten om mobiliteit en diensten te realiseren die onze klanten inspireren en prikkelen. Door de expertise van beide bedrijven samen te brengen, willen we voorop lopen in een nieuw tijdperk.”


Commentaar van Izumi Kawanishi, gepland COO van Sony Honda Mobility Inc.
“Ik ben erg blij dat ik deze dag heb bereikt, die een belangrijke mijlpaal is in het realiseren van de initiatieven waaraan we tot nu toe hebben gewerkt om bij te dragen aan de evolutie van mobiliteit. Door de vele sterke punten van Sony en Honda te combineren, willen we de ontwikkeling versnellen en de evolutie van mobiliteit leiden door mobiliteit te realiseren als een emotionele ruimte die geworteld is in veiligheid en beveiliging, en de gerelateerde diensten.”