Zoeken

Enfield start Flat track school met Maikel Dijkstra

24 mei 2023
Royal Enfield Slide School maakte begin dit jaar zijn debuut op Motorbeurs Utrecht met de aankondiging van de samenwerking met Maikel Dijkstra. Maikel zal tijdens races op de Europese Flat Track kalender van 2023 racen met een speciaal gebouwde flattrack-racemotor van Royal Enfield, een Interceptor Twin FlatTrack.

De Flat track serie is de meest prestigieuze flat track-serie buiten de VS en Royal Enfield is verheugd om samen te werken met Maikel Dijkstra, de regerend 2022 Dutch Flat cup winnaar, evenals voormalig ADAC Krowdrace Cup winnaar in de Pro class en tweede plaats in de DTRA Euro Nationals Pro class, als onderdeel van zijn ontwikkelingsprogramma voor de Twins FlatTrack.

Net als in de Verenigde Staten, waar Flat track racing zijn oorsprong heeft en door de AMA een kleine tien jaar geleden een nieuw leven in is geblazen - en met succes, bijna alle fabrikanten zijn tegenwoordig in het AMA Flat track actief - is ook hier in Europa het Flat track racing weer in populariteit aan het groeien. 

Reden voor Royal Enfield om in navolging van de VS zich ook in Europa in de Flat track scene te gaan mengen. En niet alleen als in de raceklasse, als aanvulling daarop is Enfield ook een samenwerking met Maikel Dijkstra gestart voor een Europese Flat Track Academy powered by Royal Enfield. 

Deze Flat Track Academy zal de drijvende kracht zijn achter een groot aantal Slide School-evenementen op geselecteerde circuits in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Deelnemers, van alle ervaring- en vaardigheidsniveaus, kunnen hun plaats reserveren via de Flat Track Academy website.

De Slide School biedt motorliefhebbers de mogelijkheid om voor het eerst flattracking uit te proberen, hun rijvaardigheid verder aan te scherpen en/ of te verfijnen. Royal Enfield heeft de Himalaya aangepast om een FT411-model te creëren. 

De speciaal geprepareerde fietsen zijn ontwikkeld door professionele racers in de VS en Engeland. De Himalayan is volgens de Britten dankzij z'n lichtvoetigheid de perfecte basis is om met vertrouwen te leren sliden. De FT411 zal exclusief worden gebruikt in de Slide Schools van Royal Enfield.
Rahul Sinroja, hoofd van het Custom Programma van Royal Enfield: 
“We zijn erg verheugd om samen te werken met Maikel voor dit project en markeren weer een belangrijke merkmijlpaal in de Benelux regio. De Flat Track Academy is ontworpen om plezierig en toegankelijk te zijn, perfect in lijn met Royal Enfield's eigen mantra van plezier en inclusiviteit, en ondersteunt onze missie om zoveel mogelijk mensen te laten rijden. 

We geloven dat het partnerschap alles omvat wat we als merk waarderen. De combinatie van Slide School en de speciaal gebouwde FT411-motorfietsen op basis van de Himalayan is het ideale platform van waaruit elke enthousiaste rijder kan starten met racen op vlakke banen, of gewoon zijn rijvaardigheid kan aanscherpen of een betere allround rijder kan worden.”


De Flat Track Academy is de nieuwste ervaringspartner die wordt toegevoegd aan het partnerprogramma van Royal Enfield als aanvulling op de reeds succesvolle scholen in de VS en India.

Maikel Dijkstra: 
"Het is een groot genoegen om samen te werken met Royal Enfield voor 2023 en daarna. Om deel uit te maken van het 650-raceprogramma en samen te werken met Royal Enfield is geweldig. Het pakket zit echt goed in elkaar, ik heb er zin in. Op de Motorbeurs hebben we al heel veel mensen kennis kunnen laten maken met Flat Track, tijdens de gegeven (korte) clinics. 

De Slide school is zo'n geweldig initiatief, het helpt om de sport van Flat Track op een eerlijke, leuke manier te promoten waar iedereen van kan genieten. Als liefhebber van de sport ben ik persoonlijk heel enthousiast om Flat Tack te helpen introduceren bij meer mensen in de Benelux, Frankrijk en verder in Europa."