Zoeken

Ducati Zaltbommel verkozen tot 'Best Dealer West Europa'

24 oktober 2022
'Beste Dealer van het Land' is iets waar elke merkdealer ontzettend trots op mag zijn, maar dat is klein bier vergeleken bij wat ze bij Ducati Zaltbommel hebben gepresteerd. Tijdens de mondiale Ducati dealermeeting 2022 op Sardinië is Ducati Zaltbommel namelijk uitgeroepen tot 'Best Dealer West Europa'. En niet alleen dat, ook de bokaal 'Best Dealer Online 2022, Global' werd in de wacht gesleept.

Dat West-Europa voor Ducati een ontzettend belangrijke markt is zal niemand echt verbazen, maar om binnen deze zeer concurrerende markt met een fijnmazig netwerk van vele dealerorganisaties uiteenlopend van Griekenland tot Noorwegen als relatief kleine dealer in een relatief kleine markt als Nederland tot 'Best Dealer West Europa' te worden gekroond is op z'n zachtst gezegd best indrukwekkend te noemen.

Van alle West-Europese Ducati dealers noteerde Ducati Zaltbommel de beste cijfers voor wat betreft groei in omzet, verkoop, klanttevredenheid en marktaandeel. Iets waar ze in Zaltbommel niet alleen best blij mee zijn, maar vooral ook zien als bevestiging dat de inspanningen om van A tot Z(altbommel) een servicegerichte, door hartstocht gedreven dealerorganisatie neer te zetten hun vruchten af heeft geworpen.

De grootste verrassing voor het team was uiteindelijk het toekennen van de 'Best Dealer Online 2022' Award, die het team uit handen van CEO Claudio Domenicali kreeg toebedeeld en als ultieme blijk van waardering voor de online inspanningen wordt gezien. Ducati heeft ruim 800 dealers wereldwijd die allemaal in meer of mindere mate online actief zijn, dus om als Nederlandse dealer die Award in de wacht te slepen is erg bijzonder. Claudio Domenicali, CEO Ducati Motor Spa.:
“Wat Ronald en z’n crew hebben neergezet in Nederland is zeer speciaal, niet alleen vertegenwoordigen ze een gepassioneerd dealerschap met een sterke verkooporganisatie en goed klantencontact, ze hebben de fysieke winkel naar een hoger plan getild met een zeer actief online platform. Zowel via de website als op originele en actieve wijze via de social media kanalen. Door zowel de fysieke winkel als de digitale omgeving met dezelfde overtuiging en creativiteit de benaderen, heeft Ducati Zaltbommel op unieke wijze haar klantcontact geoptimaliseerd. Daarin vertolken ze een voortrekkersrol, mondiaal, en dat is iets wat we vanuit Bologna op deze manier graag belonen.”Ronald van Vliet, Ducati Zaltbommel:
“We zetten al een tijd flink in op het online deel, het is in deze tijd een zeer belangrijk aspect binnen motor community. Wij merken dat een groot deel van het klantcontact en uiteindelijk ook de verkoop zich afspeelt via het digitale domein. Toch stond ik er zelf ook wel even van te kijken toen mij vlak voor aanvang van de prijsuitreiking werd toegefluisterd een klein dankwoordje voor te bereiden. Al wist ik toen nog niet dat het om de online award zou gaan. Het was echt een verrassing. Supermooi natuurlijk. Zowel de erkenning vanuit Ducati als van onze collega dealers. Voor onszelf wisten we al een tijdje dat online een serieus onderdeel is van onze bedrijfsvoering. Dat we daar als team nu zo voor beloond worden, naast Best Dealer West Europe, is natuurlijk écht de kers op de taart.”