Zoeken

Ducati noteert recordomzet 3e kwartaal

28 oktober 2022
Ducati heeft het derde kwartaal van 2022 met zeer positieve resultaten afgesloten. De Italiaanse fabrikant registreerde opnieuw een recordcijfer voor de omzet, verhoogde het bedrijfsresultaat en rapporteerde een jaar-op-jaar groei in leveringen, na volumeverliezen in het eerste halfjaar als gevolg van leverings- en logistieke problemen.

Tijdens de eerste negen maanden van 2022 bedroeg de omzet van Ducati 872 miljoen euro. Dit is het hoogste cijfer ooit gerapporteerd door Ducati over dezelfde periode in de afgelopen jaren en een groei van 21% ten opzichte van 2021.

Verbeterde cijfers worden ook geregistreerd voor het bedrijfsresultaat dat groeit van 67 naar 109 miljoen euro in vergelijking met dezelfde periode in 2021. Dit betekent een stijging van 62%.

Sinds het begin van het jaar zijn 49.873 motorfietsen aan de man (en vrouw) gebracht, een aantal dat iets hoger ligt dan in dezelfde periode van 2021 (49.719). Dit betekent dat het jaar-op-jaar verlies in leveringen dat Ducati in het eerste semester van 2022 rapporteerde, in het derde kwartaal volledig is goedgemaakt. 

Grote flexibiliteit en een constante dialoog met partners en vakbonden zijn volgens Ducati de sleutel geweest om dit evenwicht te bereiken. Het herstel in het derde kwartaal is voor Ducati goed nieuws, maar minstens zo interessant is het feit dat de vraag hoog blijft, met een orderportefeuille die 92% hoger ligt dan dezelfde periode vorig jaar.



Claudio Domenicali, Ducati CEO: 
"Het derde kwartaal van 2022 heeft een sterke verbetering laten zien in de aanhoudende crisis in de toelevering en logistiek. Dankzij dit herstel en een efficiënte strategie uitgevoerd met onze leveranciers en partners, konden we de leveringsachterstand in de eerste helft van het jaar goedmaken. Bovendien zijn de financiële resultaten van Ducati, ondanks alle moeilijkheden, uitstekend en vertegenwoordigen ze opnieuw een record aan inkomsten."

"Deze financiële prestaties zijn zeer relevant om de toekomstplannen van het bedrijf te financieren en Ducati's baanbrekende houding op het gebied van motortechnologie te handhaven. Dankzij de gedeelde visie met onze aandeelhouder zijn we meer dan ooit toegewijd om het merk als Lovemark te consolideren en de lat van de ervaringen die we aan alle Ducatisti bieden voortdurend hoger te leggen."


Henning Jens, Ducati CFO:
"Nadat we gedurende 2022 ernstige verstoringen in de toeleveringsketen hebben beheerd, waren we in staat om de verloren productievolumes aan het einde van het derde kwartaal volledig te herstellen. Als gevolg hiervan bereikte onze omzet een nieuw recordniveau van 872 miljoen euro aan het einde van september 2022 met een groei van 21% ten opzichte van vorig jaar."

"Dankzij een sterke prijspositie in combinatie met een strikte discipline inzake vaste kosten konden we de operationele winst voor dezelfde periode met 62% verbeteren ten opzichte van vorig jaar, wat eind september resulteerde in 109 miljoen euro. Dit vertegenwoordigt een rendement op omzet van 12,5%. Tegelijkertijd konden we een sterke netto liquiditeitspositie handhaven en Ducati bevindt zich nu in een zeer robuuste financiële positie om mogelijke toekomstige uitdagingen aan te gaan en verder te investeren in de verbetering van onze aantrekkelijke productportfolio."


In de verkoopcijfers is en blijft Italië de eerste markt met 8.283 geleverde motoren, gevolgd door de VS met 6.595 en Duitsland met 5.701. De sterke populariteit van het merk blijft stijgen in China, de vierde markt voor Ducati, waar de groei constant bleef tijdens het derde kwartaal, met 4.103 afgeleverde eenheden die een verdere stijging van 15% betekenen ten opzichte van dezelfde periode van 2021.

De Multistrada V4 bevestigt zijn positie als het best verkopende model van het Ducati gamma ook in het derde kwartaal, met 8.776 geleverde eenheden gedurende het jaar. Na hem komt de Monster met 6.903 motoren en de Scrambler Ducati 800 familie met 5.771.